Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.04.2014 08:17

Comisia Juridică a Camerei Deputaților va finaliza raportul legat de cererea DNA de încuviințare a arestării preventive


A A

Deputatul PMP Florin Popescu, audiat astăzi în dosarul „Șpaga cu pui”

Deputatul PMP Florin Popescu, audiat astăzi în dosarul „Șpaga cu pui”
Traian Băsescu despre cazul Florin Popescu: „Parlamentul nu trebuie să obstrucționeze ancheta”

ANDREI VASILIU


Comisia Juridică a Camerei Deputaților se va reuni astăzi la ora 13.00 pentru a finaliza raportul cu privire la cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu.

 

Acesta va fi audiat de membrii Comisiei în dosarul celor 80 tone de carne de pui pe care Florin Popescu le-ar fi cerut în campania electorală de la alegerile locale din 2012 pentru mituirea electoratului, conform acuzațiilor DNA. 

 

Raportul Comisiei Juridice va fi trimis apoi Biroului Permanent al Camerei, iar conducerea forului deputaților trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru ca aleșii să se pronunțe în cazul lui Florin Popescu.

Traian Băsescu: „Parlamentul nu trebuie să obstrucționeze ancheta”

Președintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, 25 aprilie a.c., în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni, că anchetarea deputatului Florin Popescu nu trebuie împiedicată de Parlament.

„Cred că sunt niște reguli. Am înțeles că, în momentul de față, solicitarea Procurorului General este la Comisia Juridică. Nu considerați că trebuie urmată o procedură? Deci cred că trebuie urmată procedura: vot Parlament. Sper ca Parlamentul să înțeleagă că nu trebuie să obstrucționeze ancheta, pentru că Parlamentul nu votează arestarea parlamentarului, asta o va hotărî un judecător”, a declarat președintele Traian Băsescu.

 

Elena Udrea:

„Mișcarea Populară va vota pentru ca Florin Popescu să apară în fața judecătorilor”

Evenimentul Zilei a titrat sâmbătă, 26 aprilie a.c., „Mișcarea Populară nu-l va apăra pe Florin Popescu”. În articol, care este publicat chiar lângă un spot electoral cu Partidul Mișcarea Populară, se precizează:

„Elena Udrea spune că partidul său va vota în favoarea solicitării DNA ca Florin Popescu să se prezinte în fața judecătorilor, care vor decide dacă trebuie arestat. (…) «Mișcarea Populară va vota pentru ca el să apară în fața judecătorilor», a declarat Elena Udrea despre solicitarea DNA ca deputatul PMP Florin Popescu să fie arestat”.

 

Eugen Tomac, președintele PMP: „Vom vota pentru încuviințarea arestării preventive”

„Acte false pentru puii deputatului Florin Popescu” este titlul unui articol publicat de „Jurnalul Național” vineri, 25 aprilie a.c., în care se notează:

„Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat ieri că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor vota pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu. (…) «Vom vota pentru încuviințarea arestării preventive dacă va exista această cerere, după ce se vor parcurge toate procedurile», a declarat Tomac”.

 

Zisu Stanciu, deputat PSD: „În general, Camera dă curs cererii DNA.

Și eu voi vota pentru ridicarea imunității”

Rămași „restanțieri” în sondajul de opinie realizat de cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” cu privire la cazul Florin Popescu, deputații PSD de Dâmbovița Rovana Plumb, Carmen Moldovan și Radu Popa (fost PP-DD) au fost de negăsit: fie au avut telefoanele închise, fie nu au vrut să răspundă întrebărilor noastre. Deputatul PSD de Dâmbovița Zisu Stanciu ne-a transmis sâmbătă că grupul parlamentar PSD va vota pentru ridicarea imunității deputatului PMP dacă și raportul Comisiei Juridice va aviza pozitiv cererea DNA.

„De vreme ce s-a ajuns la anchetă, sunt elemente care îndreptățesc probabil demersul pe care DNA-ul l-a făcut. Așteptăm să vedem rezultatul. În particular putem să-i urăm noroc. În general, Camera dă curs cererii DNA și probabil că i se va ridica așa-zisa imunitate. Dacă avizul Comisiei Juridice va fi favorabil, și votul nostru va fi pentru ridicarea imunității parlamentare. Și eu voi vota pentru ridicarea imunității parlamentare a dlui Popescu”, a declarat pentru cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” deputatul PSD.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Zona montană dâmbovițeană, în atenția autorităților județene
Redenumirea cartierelor Târgoviștei cu numele domnitorilor țării Românești
Geniul cosmic
Bani pentru târgoviștenii care reciclează selectiv
România, la cârma Europei
De la Podul Bărbierului la... Răcari
Clarificări la Spitalul Județean în cazul bebelușului decedat
Scandalagiii de la "porțile Orientului"…
Proiecte numeroase în comuna Raciu
Planuri noi pentru Centura Târgoviștei


Editorial

Geniul cosmic

GEORGE COANDĂ


Fără îndoială, Eminescu așa ceva este. Căci este mai mult decât omul / duhul complet al culturii române, cum l-a perceput în viziunea sa unul dintre marii filosofi ai acestei țări, ceea ce, dacă luăm în seamă, și suntem obligați să o facem, opera ipoteșteanului, venit pe lume în acel colț moldav românesc magic care i-a dat pe George Enescu și Nicolae Iorga, nu putem decât a ne minuna și... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale