28.04.2014 08:17

Deputatul PMP Florin Popescu, audiat astăzi în dosarul „Șpaga cu pui”

Deputatul PMP Florin Popescu, audiat astăzi în dosarul „Șpaga cu pui”
Galerie foto

ANDREI VASILIU


Comisia Juridică a Camerei Deputaților se va reuni astăzi la ora 13.00 pentru a finaliza raportul cu privire la cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu.

 

Acesta va fi audiat de membrii Comisiei în dosarul celor 80 tone de carne de pui pe care Florin Popescu le-ar fi cerut în campania electorală de la alegerile locale din 2012 pentru mituirea electoratului, conform acuzațiilor DNA. 

 

Raportul Comisiei Juridice va fi trimis apoi Biroului Permanent al Camerei, iar conducerea forului deputaților trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru ca aleșii să se pronunțe în cazul lui Florin Popescu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Traian Băsescu: „Parlamentul nu trebuie să obstrucționeze ancheta”

Președintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, 25 aprilie a.c., în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni, că anchetarea deputatului Florin Popescu nu trebuie împiedicată de Parlament.

„Cred că sunt niște reguli. Am înțeles că, în momentul de față, solicitarea Procurorului General este la Comisia Juridică. Nu considerați că trebuie urmată o procedură? Deci cred că trebuie urmată procedura: vot Parlament. Sper ca Parlamentul să înțeleagă că nu trebuie să obstrucționeze ancheta, pentru că Parlamentul nu votează arestarea parlamentarului, asta o va hotărî un judecător”, a declarat președintele Traian Băsescu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Elena Udrea:

„Mișcarea Populară va vota pentru ca Florin Popescu să apară în fața judecătorilor”

Evenimentul Zilei a titrat sâmbătă, 26 aprilie a.c., „Mișcarea Populară nu-l va apăra pe Florin Popescu”. În articol, care este publicat chiar lângă un spot electoral cu Partidul Mișcarea Populară, se precizează:

„Elena Udrea spune că partidul său va vota în favoarea solicitării DNA ca Florin Popescu să se prezinte în fața judecătorilor, care vor decide dacă trebuie arestat. (…) «Mișcarea Populară va vota pentru ca el să apară în fața judecătorilor», a declarat Elena Udrea despre solicitarea DNA ca deputatul PMP Florin Popescu să fie arestat”.

 

Eugen Tomac, președintele PMP: „Vom vota pentru încuviințarea arestării preventive”

„Acte false pentru puii deputatului Florin Popescu” este titlul unui articol publicat de „Jurnalul Național” vineri, 25 aprilie a.c., în care se notează:

„Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat ieri că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor vota pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu. (…) «Vom vota pentru încuviințarea arestării preventive dacă va exista această cerere, după ce se vor parcurge toate procedurile», a declarat Tomac”.

 

Zisu Stanciu, deputat PSD: „În general, Camera dă curs cererii DNA.

Și eu voi vota pentru ridicarea imunității”

Rămași „restanțieri” în sondajul de opinie realizat de cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” cu privire la cazul Florin Popescu, deputații PSD de Dâmbovița Rovana Plumb, Carmen Moldovan și Radu Popa (fost PP-DD) au fost de negăsit: fie au avut telefoanele închise, fie nu au vrut să răspundă întrebărilor noastre. Deputatul PSD de Dâmbovița Zisu Stanciu ne-a transmis sâmbătă că grupul parlamentar PSD va vota pentru ridicarea imunității deputatului PMP dacă și raportul Comisiei Juridice va aviza pozitiv cererea DNA.

„De vreme ce s-a ajuns la anchetă, sunt elemente care îndreptățesc probabil demersul pe care DNA-ul l-a făcut. Așteptăm să vedem rezultatul. În particular putem să-i urăm noroc. În general, Camera dă curs cererii DNA și probabil că i se va ridica așa-zisa imunitate. Dacă avizul Comisiei Juridice va fi favorabil, și votul nostru va fi pentru ridicarea imunității parlamentare. Și eu voi vota pentru ridicarea imunității parlamentare a dlui Popescu”, a declarat pentru cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” deputatul PSD.