Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2014 00:08

Chindia a prins viteză și strălucire


A A

Dani Popa: din nou 10

Dani Popa: din nou 10
Cosmin Anton a regizat perfect jocul Chindiei la mijlocul terenului. Decarul târgoviștean a marcat o dublă

❚ S-a observat din nou că formației lui Nicu Croitoru îi place să dețină controlul ❚ Mai trebuie precizat că târgovi ștenii reacționează bine când nu au presiune

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

La meciul cu AS Milcov, din turul IV al Cupei României, Chindia a arătat bine pentru nivelul de pregătire atins înainte de începerea sezonului. Un mare plus în dreptul târgoviștenilor s-a observat la capitolul moral și seriozitate. De acest aspect ne-am convins încă din prima repriză, când oportunitățile de gol n-au mai fost ratate cu atâta nonșalanță, dar mai importantă a fost reacția după golul primit.

S-a observat din nou că formației lui Nicu Croitoru îi place să dețină controlul. Există și pressing pe construcția adversă, iar în momentul în care mijlocașii defensivi reușesc recuperarea, linia de trei din spatele unicului vârf a afișat o imaginație bogată. Mai trebuie precizat că târgoviștenii reacționează bine când nu au presiune. Singurele probleme apărute în echipă au fost, din nou, de ordin defensiv. În acea zonă a terenului, Chindia este vulnerabilă. De la mijloc în sus, jucătorii au arătat disponibilitate la efort, cu un plus pentru fundașii laterali, în timp ce despre atac nu poate fi spus decât un singur cuvânt: bravo, Dani Popa!

Cristică 6,5 – Nu prea a avut de lucru, mai ales la un asemenea scor. În ceea ce privește golul încasat, nu i se pot imputa multe, ținând cont că a fost o greșeală de marcaj a fundașului central. Totuși, portarul Chindiei a avut o intervenție excelentă în minutul 63, la șutul lui Dumitrescu. Per total, a arătat cel mai bine dintre toți portarii folosiți în această vară de Chindia.

Pătru 6,5 – Căpitanul Chindiei și-a făcut treaba foarte bine pe faza ofensivă. A venit cu multe centrări de calitate, a învăluit excelent, se „simte” bine cu Dobre. Însă, aici apar ceva probleme de ordin defensiv, pe fondul urcării în atac. O asmenea fază s-a petrecut chiar în minutul 5, când Ghiță n-a lovit ținta, însă atacantul oltean a profitat de spațiul liber lăsat de căpitanul târgovi ștean, aflat în atac. A ieșit în minutul 68, iar în locul său a intrat Daia.

Ispas 5,5 – A avut un start de meci destul de bun. Nu a avut mari probleme pe apărare în debutul partidei. Însă, după un sfert de oră, la un corner bătut în careul advers, a avut ghinionul să se lovească la cap, accidentare care l-a ținut pe margine minute bune, pentru a i se opri sângerarea. A revenit în teren, însă n-a rezistat decât până în minutul 32, când în locul său a intrat Cernea.

Vătavu 6 – A arătat o creștere de formă. N-a avut nicio emoție la duelurile aeriene. Se poziționează excelent și inițiază bine faza de construcție. Față de perioada inițială de pregătire, a fost mult mai sigur în intervenții, iar atacanții adverși nu au mișcat pe zonă centrală. Trebuie amintit că la ultimul antrenament înainte de meci a resimțit ceva dureri. C. Dinu 5,5 – Nicu Croitoru l-a folosit în stânga apărării, poziția sa „naturală” la Chindia. A părut mult mai liniștit în zona respectivă de teren. Nu au mai existat emoții când a venit vorba de fază defensivă. În atac, a încercat să ajute prin învăluiri. După o jumătate de oră, forțat de împrejurări, antrenorul Chindiei l-a trimis în centru, acolo unde a avut probleme cu Vătavu. Acest lucru s-a văzut imediat, când Ghiță a marcat singurul gol al oltenilor, pe o greșeală a sa. Noroc că nu a contat foarte mult în economia jocului.

Voinea 7 – Principala sarcină este acoperirea zonei din fața fundașilor centrali, iar Gusti nu a avut emoții în a-și îndeplinii obligațiile. Se folosește din plin de experiență. Ajutat de vârstă, acesta se poziționează excelent, în special la fazele fixe, pe respingeri, de unde amenință poarta adversă cu șuturi de la distanță. Pe fază de construcție este destul de activ și nici el nu ezită să tragă atunci când are ocazia.

Grigore 5 – A prins o zi mai slabă. Cu siguranță, nu aceasta îi este valoarea. A părut puțin debusolat, iar execuțiile nu i-au ieșit. Putea să o comită grav în debut, când a pasat neglijent înapoi, minge ce s-a dus direct la un adversar. Pe faza ofensivă, compartiment unde este așteptat cu pase și urcări, nu prea a contat. Nu trebuie uitat că la Chindia joacă un post nou față de până acum: mijlocaș central. A fost schimbat la pauză, în locul său intrând Parghel.

R. Dobre 7,5 – Veteranul din tabăra Chindiei pare că și-a găsit locul în echipa lui Croitoru. Folosit în banda dreaptă, Dobrică a ajutat din nou echipa cu plusul său de experiență. Disciplinat pe faza defensivă, pe partea sa nu au fost emoții mari. În ceea ce privește atacul, se înțelege de minune cu colegul de bandă, fapte care s-au văzut în desele centrări venite din zona acoperită. Din postura de vicecăpitan a preluat banderola după ieșirea lui Pătru.

Cherchez 8,5 – Poziția de mijloca ș stânga pare că-i priește lui Cristi. A marcat al cincilea gol al Chindiei (57), însă până atunci a creat prima reușită și a participat activ la faza de atac. Se folosește din plin de principalele sale calități: tehnică și viteză. Combinate, fac ravagii în fața porții adverse. A arătat disponibilitate la efort și a intrat de foarte multe ori decis la minge. A ieșit de pe teren în minutul 73, fiind schimbat cu Ghinea.

Anton 9 – Scăpat în mare parte de sarcinile defensive, arată că se simte mult mai bine în spatele vârfului. În sistemul gândit de Croitoru, deține rolul mijlocașului ofensiv clasic, număr „10” de meserie. Nu degeaba îl poartă. A marcat de două ori (30 și 81), iar pe lângă reușite, nu s-a sfiit să tragă de la distanță. A și pasat decisiv la golul trei bifat de Popa, iar la deschiderea scorului, faza inițială a plecat de la el. Limpezește de multe ori jocul cu pase filtrante.

Popa 10 – În materie de fotbal și goluri, el ar trebui să fie etalonul. Dani deține toate calitățile unui atacant autentic și arată că se simte excelent în postura de vârf. Știe să protejeze, să creeze culoare pentru mijlocași, dar și să plece pe pasă în adâncime. Are simțul porții, la finalizare stă excelent, deține un joc aerian peste media campionatului, intră în combinații, iar în ceea ce privește golul: marchează pe bandă rulantă. Cu Valea Ursului a dat patru, cu AS Milcov tot patru (17, 22, 48 și 59). Jos pălăria!

Cernea 5,5 – A intrat în minutul 32, în locul accidentatului Ispas. Principalele sarcini ale sale au fost de ordin defensiv, de care s-a achitat în mare parte. Însă, n-a excelat deloc pe faza ofensivă, acolo unde a făcut pereche de linie cu Cherchez. Încă mai poate crește. Parghel 6,5 – Față de partida de la Valea Ursului, a părut mult mai conectat la miza și importanța jocului. A venit cu multe lucruri bune: pase, demarcări și pătrunderi. A fost folosit în centrul liniei mediane, un post pe care a arătat că se simte mai bine. A intrat la pauză, în locul lui Grigore.

Daia 5 – A pătruns pe teren în locul lui Pătru, în minutul 68. A jucat din nou pe postul de fundaș dreapta. În ultimele 20 de minute, soarta calificării era decisă, iar introducerea sa pare una inspirată. Nu a avut emoții prea mari în defensivă. Se așteaptă un aport mai mare pe faza de construcție și urcările în atac.

Ghinea 5 – A intrat în minutul 73, în locul lui Cherchez.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby
Urban Titu e acum favorită
Situația se complică pentru morenari
Pucioasa, egalată în prelungiri
Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale