Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.08.2014 00:15

Din totalul de 120-180 Megawați putere cerută în județ


A A

Dâmbovița își ia de la soare 30-50% din necesarul de energie

Dâmbovița își ia de la soare 30-50% din necesarul de energie
Modelul "energie electrică spre 10 sate" a devenit "energie electrică din 10 sate" către utilizatori

❚ Valorificarea energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice a început să câștige din ce în ce mai mult teren în județul nostru, unde ele ocupă deja suprafețe întinse ❚ Mai nou, se cer acorduri de la Ministerul Agriculturii pentru ocuparea terenurilor respective pe care nu se mai produce hrană, ci energie electrică ❚ Potrivit directorului Societății de Distribuție a Energiei Electrice Dâmbovița, ing. Paul Dinu, există totuși o problemă: „Nu știm s-o stocăm. Există posibilitatea de stocare, numai că este o industrie de pionierat”

 

VIOLETA STANCIU


 

Folosirea energiei regenerabile, o prioritate a UE, dar și a României, s-a adaptat din mers noilor provocări! Valorificarea energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice a început să câștige din ce în ce mai mult teren în județul Dâmbovița, unde ele ocupă deja suprafețe întinse.

Acesta este și motivul pentru care, mai nou, se cer acorduri de la Ministerul Agriculturii, pentru ocuparea suprafețelor respective pe care nu se mai produce hrană, ci energie electrică.

 

„Pentru noi a fost o adevărată provocare”

În opinia directorului Societății de Distribuție a Energiei Electrice Dâmbovița, ing. Paul Dinu, singura problemă pe care o ridică în prezent energia solară este imposibilitatea stocării ei, dar se caută soluții de rezolvare, întrucât momentan aceasta este o industrie de pionierat.

„O singură problemă avem noi, ca operatori de distribuție mai puțin, ca sistem energetic mai mult – nu știm s-o stocăm. Ea se produce ziua, dar vârful de sarcină este spre seară, când se folosește intens iluminatul. Dar în momentul în care se va stoca, va fi o alternativă, va da o independență energetică totală țării. Între 30-50% din energie se produce din energia solară. Există posibilitatea de stocare, numai că este o industrie de pionierat. Sunt acumulatoare care asigură energia timp de 24 ore pentru o localitate de 20.000 de locuitori. Deci se stochează și 24 ore se poate asigura funcționarea. Problema nu se pune ziua, când se produce, ci noaptea. Sunt investiții mari. Și pentru noi a fost o adevărată provocare pentru că a trebuit să plecăm de la câteva surse mari, cunoscute – marile termocentrale, hidrocentrale, care erau în câteva locuri din țară (excedent în Oltenia și Muntenia și deficit în Moldova), iar acum aceste surse s-au împrăștiat peste tot, ceea ce este un lucru foarte bun. ªtiam că energia vine dintrun punct și pleca în 10 sate, acum vine din 10 sate, dar și din punctul respectiv. Trebuie să luăm măsuri de protecție adecvate, pentru că avem și riscuri distribuite”, a precizat ing. Paul Dinu, directorul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Dâmbovița.

În momentul de față, puterea cerută (consumată) în județul Dâmbovița oscilează între 120-180 Megawați, în condițiile în care 60 Megawați se produc deja în cadrul acestor centrale fotovoltaice.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale