Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.05.2020 13:19

Ieri, după o îndelungată secetă, a urmat o furtună cu grindină devastatoare


A A

Dâmbovița, lovită de urgia naturii

Dâmbovița, lovită de urgia naturii

Ieri, după o lungă perioadă de secetă pedologică în care culturile agricole au fost grav afectate, o furtună năprasnică însoțită de grindină a provocat un adevărat dezastru pe Valea Dâmboviței. Numeroase gospodării și culturi au fost afectate de „bombardamentul” care a acoperit cu gheață pământul, sub cerul înnegrit de vijelia de Cod Portocaliu care a afectat și județul Dâmbovița în cursul zilei de ieri.

 

Mulți oameni din zonele afectate, în special din localitățile Voinești, Pietrari, Tătărani, Mănești și Gheboieni, se plâng acum că tot ceea ce au lucrat în ultimele luni le-a fost pur și simplu distrus și privesc cu îngrijorare la viitorul incert al culturilor agricole în care au investit nu doar bani, ci și multă muncă și, mai ales, mari speranțe.

 

În unele localități, stratul de gheață format a căpătat proporții uimitoare, de câțiva centimetri, iar circulația pe drumurile naționale a fost afectată de depunerile consistente ale grindinei, înclusiv pe segmentul rutier dinspre Doicești spre zona montană.

 

Furtuna a afectat și rețelele de energie electrică

 

În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de avertizarea COD PORTOCALIU (caracterizat de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, vijelii, grindină, descărcări electrice), în intervalul 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00, în urma informațiilor primite de la operatorul economic de furnizare a energiei electrice, în județul Dâmbovița mai multe localități au probleme în alimentarea cu energie electrică:

§  comuna Petrești - 849 abonați

§  comuna Ludești - 124 abonați

§  comuna Odobești - 715 abonați

§  comuna I.L.Caragiale - 194 abonați.

Mai multe echipe ale operatorului economic (de furnizare energie electrică) intervin în teren pentru realimentarea cu energie electrică a localităților afectate.

Toate subunitățile inspectoratului sunt pregătite pentru a face față evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, pentru asigurarea unui climat de siguranță și liniște cetățenilor dâmbovițeni, ne-a transmis ISU Dâmbovița prin Compartimentul Informare și Relații Publice.

 

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Locuințele Sagricom, deblocate!
Întreruperi de energie electrică programate
Reabilitarea pasajului rutier spre Aninoasa, aproape de final
Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară
Cod Portocaliu în Dâmbovița
Achiziție importantă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Privire, la distanță, din balcon
Reținuți pentru trafic de minori


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale