21.05.2020 13:19

Dâmbovița, lovită de urgia naturii

Dâmbovița, lovită de urgia naturii
Galerie foto

Ieri, după o lungă perioadă de secetă pedologică în care culturile agricole au fost grav afectate, o furtună năprasnică însoțită de grindină a provocat un adevărat dezastru pe Valea Dâmboviței. Numeroase gospodării și culturi au fost afectate de „bombardamentul” care a acoperit cu gheață pământul, sub cerul înnegrit de vijelia de Cod Portocaliu care a afectat și județul Dâmbovița în cursul zilei de ieri.

 

Mulți oameni din zonele afectate, în special din localitățile Voinești, Pietrari, Tătărani, Mănești și Gheboieni, se plâng acum că tot ceea ce au lucrat în ultimele luni le-a fost pur și simplu distrus și privesc cu îngrijorare la viitorul incert al culturilor agricole în care au investit nu doar bani, ci și multă muncă și, mai ales, mari speranțe.

 

În unele localități, stratul de gheață format a căpătat proporții uimitoare, de câțiva centimetri, iar circulația pe drumurile naționale a fost afectată de depunerile consistente ale grindinei, înclusiv pe segmentul rutier dinspre Doicești spre zona montană.

 

Furtuna a afectat și rețelele de energie electrică

 

În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de avertizarea COD PORTOCALIU (caracterizat de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, vijelii, grindină, descărcări electrice), în intervalul 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00, în urma informațiilor primite de la operatorul economic de furnizare a energiei electrice, în județul Dâmbovița mai multe localități au probleme în alimentarea cu energie electrică:

§  comuna Petrești - 849 abonați

§  comuna Ludești - 124 abonați

§  comuna Odobești - 715 abonați

§  comuna I.L.Caragiale - 194 abonați.

Mai multe echipe ale operatorului economic (de furnizare energie electrică) intervin în teren pentru realimentarea cu energie electrică a localităților afectate.

Toate subunitățile inspectoratului sunt pregătite pentru a face față evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, pentru asigurarea unui climat de siguranță și liniște cetățenilor dâmbovițeni, ne-a transmis ISU Dâmbovița prin Compartimentul Informare și Relații Publice.