Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2014 08:21

Paradox politico-administrativ ieri la ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița:


A A

"Creștin"-liberalii, contra sprijinirii... Arhiepiscopiei Târgoviștei


"Creștini" cu numele, consilierii PDL și PNL au băgat bățul pe la gardul... Bisericii Creștin Ortodoxe

❚ Proiectele de susținere financiară a Arhiepiscopiei Târgoviște au întâmpinat, culmea!, opoziția unor aleși județeni PDL și PNL din Alianța zice-se Creștin Liberală, care astfel și-a cam... negat titulatura abia dobândită zilele trecute ❚ Asta nu înseamnă că proiectele în cauză s-au împiedicat de votul negativ sau de abținerile de la vot ale aleșilor liberali și democrat- liberali, acestea fiind aprobate cu sprijinul noii majorități a consilierilor PSD și PP-DD ❚ Cu excepția acestor două proiecte, consilierii „creștini”-liberali (PNL și PDL) nu prea au comentat celelalte puncte de pe ordinea de zi, astfel că au fost votate în unanimitate: drumuri, licențe de transport, construcții...


ANA MARIA POPESCU


Unanimități pe bandă rulantă în ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de ieri, 30 iulie a.c. Cu excepția a două proiecte, toate punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței au fost votate in corpore de consilierii județeni. Disputa s-a iscat în jurul proiectelor de susținere financiară a Arhiepiscopiei Târgoviște, iar cei care s-au opus cu vehemență au fost, culmea!, unii aleși județeni liberali și democrat-liberali, din Alianța zice-se Creștin Liberală, care astfel și-a cam... negat titulatura abia dobândită zilele trecute.

 

Consiliul Județean a pus la dispoziția Mănăstirii Peștera suma de 2,5 miliarde lei vechi

Asta nu înseamnă că proiectele în cauză s-au împiedicat de votul negativ sau de abținerile de la vot ale aleșilor liberali și democrat- liberali, acestea fiind aprobate cu sprijinul noii majorități a consilierilor PSD și PP-DD. Astfel, proiectul de hotărâre privind suplimentarea sprijinului financiar pentru obiectivul „Extindere chilii – Mănăstirea Peștera” a fost adoptat cu votul celorlalți 20 de consilieri județeni prezenți la ședință. Consiliul Județean a pus la dispoziția Mănăstirii Peștera suma de 2,5 miliarde lei vechi pentru extinderea chiliilor din zona montană.

Noua majoritate din CJD, formată din consilierii PSD și PP-DD

Unii dintre consilierii zis „creștini-liberali” (PNL și PDL) nu au fost de acord nici cu asocierea Consiliului Județean, prin Centrul Județean de Cultură, cu Arhiepiscopia Târgoviștei pentru organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, însă proiectul de hotărâre a trecut cu sprijinul consilierilor PSD și PP-DD.

 

Conform proiectului aprobat ieri, Consiliul Județean Dâmbovița participă financiar cu suma de 70.000 lei la organizarea manifestării creștinortodoxe, aceasta reprezentând doar o parte din cheltuielile necesare pentru eveniment, iar banii de la CJD vor fi utilizați pentru cazarea pelerinilor, pentru închirierea scenei și a luminilor.

Unanimitate de voturi pentru drumuri, transport, construcții...

Cu excepția acestor două proiecte, consilierii „creștini”-liberali (PNL și PDL) nu au făcut prea multe comentarii referitor la celelalte puncte de pe ordinea de zi, astfel că acestea au fost votate în unanimitate. Așa s-a întâmplat și în privința aprobării contului de execuție bugetară până la 30 iunie a.c., și la rectificarea bugetului propriu al județului pe acest an. Au mai fost votate proiectele referitoare la eliberarea unor licențe de traseu pentru transport persoane, nota de fundamentare pentru studiul geotehnic al Complexului Sportiv-Municipal Târgoviște de pe terenul unității militare de la gară, cheltuielile privind drumul județean DJ713 Dichiu-DJ714 Zănoaga și asocierea cu ISJ pentru organizarea Olimpiadei Naționale „Științe pentru juniori”.

CJD va repara drumurile județene afectate de calamități

Totodată, a trecut de votul unanim al consilierilor punctul legat de repararea obiectivelor afectate de calamități, respectiv DJ712 Râu Alb, podul de la Finta și DJ710 Pucioasa-Bezdead. Președintele CJD Adrian Țuțuianu nu a vrut să pună capăt ședinței extraordinare de ieri până nu i-a informat pe consilierii județeni despre faptul că s-a vândut Termocentrala Doicești unei asocieri de două firme din Ucraina, care se pare că are intenții serioase, vrea să facă producție și nu să o caseze pentru a o vinde la fier vechi.

 

De asemenea, șeful forului administrativ județean a declarat că a reușit să convingă Compania Națională de Drumuri că județul are nevoie de un drum pe patru benzi de la Bâldana până la Pucioasa. Acestea fiind spuse, întâlnirea extraordinară a consilierilor a luat sfârșit, cu promisiunea președintelui Adrian Țuțuianu că peste două săptămâni vor fi convocați din nou în ședință.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale