Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
20.01.2022 00:16
În județul Dâmbovița…
Crește taxa de habitat!

*În clipa de față, aceasta este în valoare de 21 de lei, dar ADI Salubritate a anunțat că vor fi modificate taxele în perioada următoare, astfel încât prețul va ajunge până la 32 lei / gospodărie
Dacă nu erau de ajuns scumpirile la energie electrică și gaze naturale, iată că dâmbovițenii trebuie să se caute bine în buzunar și pentru taxa de habitat. Începând cu 1 martie 2022, o dată cu colectarea selectivă, pe două fracții a gunoiului menajer, va crește și taxa de habitat. În clipa de față, aceasta este în valoare de 21 de lei, iar ADI Salubritate a anunțat că vor fi modificate taxele în perioada următoare.
Iată gospodăriile care vor plăti și cele care beneficiază de gratuitate: 32 de lei / gospodărie pentru persoanele fizice proprietare de gospodării individuale; 18 lei / lună / gospodărie pe lună pentru persoanele care locuiesc singure și pentru străinii care domiciliază în Dâmbovița; 18 lei / pentru gospodăriile nelocuite unde nu s-a dezbătut succesiunea, dar există moștenitori; 14 lei / pentru gospodăriile din zona de calamitate și pentru gospodăriile din zonele inaccesibile utilajelor de colectare a deșeurilor / 12 lei / lună pentru gospodăriile a căror proprietari sunt plecați împreună cu familia în străinătate; 152 lei / pentru instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat; 61 de lei / lună / pentru agenții economici, ONG-uri, biserici, case de rugăciuni, cimitire, care nu au contract cu alți operatori autorizați.
Proprietarii care au mai multe contoare într-o singură gospodărie vor plăti o singură taxă. De această taxă vor fi scutiți persoanele cu handicap grav, veteranii de război, văduvele de război, văduvele necăsătorite ale veteranilor de război și proprietarii gospodăriilor nelocuibile, care se află în stare avansată de degradare, în curs de construire, demolate sau imobile care nu sunt destinate locuirii. De asemenea, persoanele care sunt scutite de achitarea taxei de habitat trebuie să se prezinte la primăria localității unde au domiciliul, cu o cerere în acest sens.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)Dascălii și-au strigat nemulțumirile în stradă
Vizita delegației din Rep. Moldova la CJD
Pensionarii nevoiași, sub protecția autorităților județene
Celebrarea voievodului Mihai Viteazul
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)
Primele concluzii după simulările Examenelor Naționale
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem!
Târgoviștea va avea marcaje rutiere „premium”
Cel puțin un caz pozitiv COVID-19 în fiecare zi!
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
