20.01.2022 00:16

Crește taxa de habitat!

Crește taxa de habitat!
Galerie foto

*În clipa de față, aceasta este în valoare de 21 de lei, dar ADI Salubritate a anunțat că vor fi modificate taxele în perioada următoare, astfel încât prețul va ajunge până la 32 lei / gospodărie

 

Dacă nu erau de ajuns scumpirile la energie electrică și gaze naturale, iată că dâmbovițenii trebuie să se caute bine în buzunar și pentru taxa de habitat. Începând cu 1 martie 2022, o dată cu colectarea selectivă, pe două fracții a gunoiului menajer, va crește și taxa de habitat. În clipa de față, aceasta este în valoare de 21 de lei, iar ADI Salubritate a anunțat că vor fi modificate taxele în perioada următoare.

Iată gospodăriile care vor plăti și cele care beneficiază de gratuitate: 32 de lei / gospodărie pentru persoanele fizice proprietare de gospodării individuale; 18 lei / lună / gospodărie pe lună pentru persoanele care locuiesc singure  și pentru străinii care domiciliază în Dâmbovița; 18 lei / pentru gospodăriile nelocuite unde nu s-a dezbătut succesiunea, dar există moștenitori; 14 lei / pentru gospodăriile din zona de calamitate și pentru gospodăriile din zonele inaccesibile utilajelor de colectare a deșeurilor / 12 lei / lună pentru gospodăriile a căror proprietari sunt plecați împreună cu familia în străinătate; 152 lei / pentru instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat; 61 de lei / lună / pentru agenții economici, ONG-uri, biserici, case de rugăciuni, cimitire, care nu au contract cu alți operatori autorizați.

Proprietarii care au mai multe contoare într-o singură gospodărie vor plăti o singură taxă. De această taxă vor fi scutiți persoanele cu handicap grav, veteranii de război, văduvele de război, văduvele necăsătorite ale veteranilor de război și proprietarii gospodăriilor nelocuibile, care se află în stare avansată de degradare, în curs de construire, demolate sau imobile care nu sunt destinate locuirii. De asemenea, persoanele care sunt scutite de achitarea taxei de habitat trebuie să se prezinte la primăria localității unde au domiciliul, cu o cerere în acest sens.

 

Ștefan Khalil