Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2021 00:17

Asaltat de cumpărători,


A A

COS Târgoviște... la mâna instanței!

COS Târgoviște... la mâna instanței!

*„Orice contestație prelungește procedura insolvenței iar finalizarea oricărei tranzacții în procedura insolvenței sau a falimentului, este destul de greu de finalizat, în condițiile date”

*„Statul român poate oricând să preia prin dare în plată activele funcționale ale COS Târgoviște, în contul creanței pe care o are de recuperat, și apoi să le vândă oricărui investitor de bună credință, fără complicații judiciare și libere de sarcini”

 

Se prelungește agonia Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, chiar și în condițiile în care cumpărătorii se bat pe preluarea activului funcțional! Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, informează că la termenul din 16.11.2021 privind procedura insolvenței COS Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița a dat un nou termen, data de 15.02.2022, pentru a se soluționa cererile de apel introduse împotriva sentinței de declarare a falimentului COS Târgoviște!

Sindicalistul amintește că pe 12 noiembrie 2021, firma Liberty Galați a depus contestație împotriva Hotărârii Adunării Creditorilor din 05 noiembrie, care aprobase vânzarea activelor funcționale italienilor de la BELTRAME, în schimbul sumei de 38.300.000 euro! Motivele contestației, potrivit reprezentanților Liberty Galați, sunt multe, printre care: Oferta făcută de Liberty Galați, deși este mai mare (39.800.000 euro), nu a fost supusă aprobării Adunării creditorilor; Administratorul judiciar a prezentat eronat așa-zise condiții puse de Liberty Galați, cu privire la închirierea imediată a activului până la finalizarea tranzacției etc.; Planul de reorganizare al COS Targoviste nu a fost modificat în condițiile legii, iar onorariul administratorului judiciar (prevăzut în planul de reorganizare nemodificat), este apreciat ca fiind foarte mare și diminuează substanțial suma din care ar trebui să se îndestuleze creditorii; Liberty Galați acuză explicit, prin contestația depusă, că ar exista o conivență între administratorul judiciar și italienii de la Beltrame...

„Firme mari se bat pe COS Târgoviște în încercarea de a-l cumpăra”

,,Pare de necrezut cum, în acest moment, firme mari se bat pe COS Târgoviște în încercarea de a-l cumpăra! Un lucru este cert și era de așteptat, orice contestație prelungește procedura insolvenței iar finalizarea oricărei tranzacții în procedura insolventei sau a falimentului, este destul de greu de finalizat, în condițiile date. Statul român poate oricând să preia prin dare în plată activele funcționale ale COS Târgoviște, în contul creanței pe care o are de recuperat, și apoi SĂ LE VÂNDĂ ORICĂRUI INVESTITOR DE BUNĂ CREDINȚĂ, fără complicații judiciare și libere de sarcini!

Este soluția cea mai simplă, cel mai ușor de realizat și cea mai profitabilă pentru stat pentru că, pe de o parte, poate prelua o bucată însemnată din COS Târgoviște dat fiind faptul că valoarea activelor preluate se va corecta cu valoarea investițiilor de mediu neefectuate de administrația rusă și nu se plătesc sume exorbitante administratorului judiciar, ca și comisioane, din valoarea tranzacției! Acum așteptăm până pe 15 februarie 2022 doar ca să aflam cum se vor soluționa și daca se vor soluționa cererile de apel introduce, iar între timp vom vedea dacă și alții vor depune contestații!”, a menționat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Lansarea proiectului: "Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către Spitalul Municipal Moreni prin achiziționarea de echipamente și dotări specifice", SMIS 140647
341 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole
Noi reglementări privind marii contribuabili
Ultimele demersuri pentru realizarea rețelei de gaze
Conectarea aparatelor de marcat, în colimatorul ANAF
Modificări la Clasificarea Ocupațiilor din România
Proiectul extinderii rețelei de canalizare intră în linie dreaptă
472 locuri de muncă disponibile
Cursuri ECDL la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!

Orice ar spune unii, și fac vorbire despre „patrioții de serviciu”, sau mai exact, de „optimiștii păguboși”, sentimentul public covârșitor este că (și  sondajele o spun fără nici o îndoială) „țara merge într-o direcție greșită” și că „războiul româno-român” pare a nu se mai sfârși. Nu mai suntem „uniți în cuget și simțiri”, ca în acele ore astrale... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale