Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.05.2024 00:16

Șeful Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu recunoaște că


A A

Sistemul informatic al fiscului nu stă foarte bine

Sistemul informatic al fiscului nu stă foarte bine

*„În momentul acesta infrastructura informatică nu ne ajută. Vorbim de e factura, au venit milioane de biți și noi nu mai facem față”

 

„Stăm foarte bine și foarte prost în același timp!”. Este răspunsul sincer și direct al directorului Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița, ec. Emilian Rusu la întrebarea adresată de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, care a dorit să afle direct de la sursă cum se prezintă fiscul dâmbovițean la capitolul digitalizare și funcționare a sistemului informatic. Emilian Rusu a declarat că baza de date a Ministerului de Finanțe și a ANAF-ului a suportat, în urma noilor acte normative apărute, „o grămadă de influențe și în momentul acesta infrastructura informatică nu ne ajută. Vorbim de e factura, au venit milioane de biți și noi nu mai facem față. Acum tema nr. 1 a președintelui ANAF este de a îmbunătății cât mai repede și cât mai bine sistemul informatic”, a spus Emilian Rusu.

Printre subiectele abordate de acesta, la ședința de Colegiu Prefectural de la sfârșitul lunii aprilie, s-a aflat și eșalonarea la plată a obligațiilor restante. Astfel am aflat că, în primele 3 luni ale anului 2024, au fost aprobate187 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 22,06 milioane lei, din care: 170 cereri de eșalonare la plată a obligațiilor restante pentru suma de 21,55 milioane lei, contribuabili persoane juridice și 17 cereri de eșalonare la plată a obligațiilor restante pentru suma de 0,51 milioane lei, contribuabili persoane fizice.

La data de 31.03.2024 se aflau în derulare 576 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 119,42 milioane lei, din care: 465 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 114,30 milioane lei, contribuabili persoane juridice și 111 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 5,12 milioane lei, contribuabili persoane fizice.

,,S-au mai simplificat eșalonările, în sensul că am devenit mai exigenți. Înainte erau 2-3 eșalonări și 2-3 repuneri, acum este o eșalonare și o repunere, pentru că se făcuse un sport național... de a face o convenție cu ANAF pe eșalonări’’, a conchis Emilian Rusu, directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița.

 

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an
AJOFM Dâmbovița anunță noi posturi disponibile
Prelungirea termenului pentru cererile de plată
Sălile de jocuri de noroc, în vizorul ITM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale