Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.05.2020 08:42

FOTO :: La Târgoviște,


A A

Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară

Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară

Încă o investiție importantă din municipiul Târgoviște prinde contur din ce în ce mai vizibil! Primarul Daniel Cristian Stan a confirmat că lucrările în zona parcului UM Gară se desfășoară în ritm susținut.

 

Astfel, pe o suprafață de 16,481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

 

Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori  și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

 

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursă de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar lucrările vor fi finalizate în această vară.

 

În paralel, Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat rețeaua de canalizare, execuția drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel și a demarat lucrările la sensul giratoriu de la intersecția noului drum cu Bulevardul Regele Carol I.

 

Tot în zonă, în cadrul unei investiții aflate deja în faza de licitație, Primăria Târgoviște va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR și vor fi realizate locuințe ANL.

 

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Guvernul are puține instrumente să intervină la COS Târgoviște"
Zi fierbinte pentru pompierii Dâmbovițeni
Uluitorul cinism politic...
Proiectul Padina-Peștera, condiționat de refacerea drumurilor
Reabilitarea Școlii Gimnaziale "Mihai Viteazul" se apropie cu rapid de final!
Un oarecare Interlop
Stațiunea Padina-Peștera, încă departe de a fi realizată
Prăznuirea Sf. Ierarh Nifon, puternică mărturisire de credință ortodoxă
S-a furat startul
71 persoane confirmate cu COVID-19


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uluitorul cinism politic...

GEORGE COANDĂ


... l-a „pus în valoare”, deunăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban. Nici că se putea mai anapoda pentru guvernul PNL și pentru PNL însuși. Nu pricep din ce pricini, premierul, și președinte al PNL, a băgat o fugă până în Valea Jiului – „valea plângerii”, nu-i așa – ca să marcheze cu înalta sa prezență Ziua Minerului, cu care ocazie a participat, depunând... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale