21.05.2020 08:42

Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară

Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară
Galerie foto

Încă o investiție importantă din municipiul Târgoviște prinde contur din ce în ce mai vizibil! Primarul Daniel Cristian Stan a confirmat că lucrările în zona parcului UM Gară se desfășoară în ritm susținut.

 

Astfel, pe o suprafață de 16,481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

 

Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori  și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

 

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursă de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar lucrările vor fi finalizate în această vară.

 

În paralel, Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat rețeaua de canalizare, execuția drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel și a demarat lucrările la sensul giratoriu de la intersecția noului drum cu Bulevardul Regele Carol I.

 

Tot în zonă, în cadrul unei investiții aflate deja în faza de licitație, Primăria Târgoviște va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR și vor fi realizate locuințe ANL.