Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.03.2015 00:18

Până la sfârșitul anului, prin Ministerul Societății Informaționale,


A A

Comunicații electronice în patru zone defavorizate dâmbovițene

Comunicații electronice în patru zone defavorizate dâmbovițene
Primăriile selectate nu trebuie decât să pună la dispoziție o suprafață de teren de 8 mp pe care vor fi instalate echipamentele de comunicație specifice

❚ Este vorba despre un proiect național amplu, în valoare de 57 milioane euro și în urma căruia 783 de localități vor beneficia de acces la rețelele de comunicație electronică, adică la telefonie, internet, televiziune prin cablu etc. ❚ Din Dâmbovița au fost selectate satul Iazu - comuna Cojasca, satul Boteni din comuna Conțești, cartierul Pucioasa-sat din orașul stațiune și satul Alunișu, comuna Cornățelu

ANA MARIA POPESCU


Patru localități din județul Dâmbovița vor beneficia de fonduri europene nerambursabile, prin Ministerul Societății Informaționale (MSI), care le vor permite să aibă acces la servicii de comunicații electronice.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, Comisia Europeană a aprobat pentru MSI un proiect de 57 de milioane de euro pentru a proiecta și realiza rețele de distribuție și puncte de acces la servicii de comunicații electronice cu bandă largă în 783 de localități ale țării. Patru zone din localitățile Pucioasa, Cojasca, Conțești și Cornățelu au fost declarate eligibile și selectate pentru a face parte din proiectul european.

Conducerea CJD a anunțat că s-au luat deja toate măsurile pentru obținerea de urgență a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare pentru implementarea proiectului european; acum nu mai rămâne decât ca autoritățile locale să se achite și ele de obligațiile care le revin.

 

„Este vorba despre comunități mai sărace”

„După aplicarea metodologiei de stabilire a localităților eligibile, în județul Dâmbovița sunt selectate patru: satul Iazu din comuna Cojasca, satul Boteni din comuna Conțe ști, cartierul Pucioasasat din orașul Pucioasa și satul Alunișu din comuna Cornățelu. Am luat măsurile necesare pentru elaborarea cu celeritate a avizelor și autorizațiilor necesare realizării proiectului. Este vorba despre comunități mai sărace sau care sunt situate mai departe de rețelele clasice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Respectivele primării trebuie să contribuie cu o suprafață de 8 metri pătrați de teren pe care să se poată instala toate echipamentele de comunicație necesare. Edilii locali nu au nimic de obiectat și deja au identificat suprafețele de teren, iar dacă toate condițiile vor fi îndeplinite, proiectul va fi implementat până la sfâr- șitul anului și cetățenii celor patru localități selectate vor putea să aibă în sfârșit acces la rețelele de comunicație electronică, adică la telefonie, internet, televiziune prin cablu etc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale