02.03.2015 00:18

Comunicații electronice în patru zone defavorizate dâmbovițene

Comunicații electronice în patru zone defavorizate dâmbovițene
Galerie foto

❚ Este vorba despre un proiect național amplu, în valoare de 57 milioane euro și în urma căruia 783 de localități vor beneficia de acces la rețelele de comunicație electronică, adică la telefonie, internet, televiziune prin cablu etc. ❚ Din Dâmbovița au fost selectate satul Iazu - comuna Cojasca, satul Boteni din comuna Conțești, cartierul Pucioasa-sat din orașul stațiune și satul Alunișu, comuna Cornățelu

ANA MARIA POPESCU


Patru localități din județul Dâmbovița vor beneficia de fonduri europene nerambursabile, prin Ministerul Societății Informaționale (MSI), care le vor permite să aibă acces la servicii de comunicații electronice.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, Comisia Europeană a aprobat pentru MSI un proiect de 57 de milioane de euro pentru a proiecta și realiza rețele de distribuție și puncte de acces la servicii de comunicații electronice cu bandă largă în 783 de localități ale țării. Patru zone din localitățile Pucioasa, Cojasca, Conțești și Cornățelu au fost declarate eligibile și selectate pentru a face parte din proiectul european.

Conducerea CJD a anunțat că s-au luat deja toate măsurile pentru obținerea de urgență a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare pentru implementarea proiectului european; acum nu mai rămâne decât ca autoritățile locale să se achite și ele de obligațiile care le revin.

 

„Este vorba despre comunități mai sărace”

„După aplicarea metodologiei de stabilire a localităților eligibile, în județul Dâmbovița sunt selectate patru: satul Iazu din comuna Cojasca, satul Boteni din comuna Conțe ști, cartierul Pucioasasat din orașul Pucioasa și satul Alunișu din comuna Cornățelu. Am luat măsurile necesare pentru elaborarea cu celeritate a avizelor și autorizațiilor necesare realizării proiectului. Este vorba despre comunități mai sărace sau care sunt situate mai departe de rețelele clasice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Respectivele primării trebuie să contribuie cu o suprafață de 8 metri pătrați de teren pe care să se poată instala toate echipamentele de comunicație necesare. Edilii locali nu au nimic de obiectat și deja au identificat suprafețele de teren, iar dacă toate condițiile vor fi îndeplinite, proiectul va fi implementat până la sfâr- șitul anului și cetățenii celor patru localități selectate vor putea să aibă în sfârșit acces la rețelele de comunicație electronică, adică la telefonie, internet, televiziune prin cablu etc.