Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.06.2012 00:18

O firmă abia apărută, a unui fost consilier prezidențial, face sondaje dubioase


A A

Clanul PDL din Dâmbovița și-a plătit lăudătorii

Clanul PDL din Dâmbovița și-a plătit lăudătorii
Adrian Țuțuianu, candidatul USL, demască propaganda pe bani publici a candidatului PDL Florin Popescu

❚ Campania de publicitate din cotidianul „Evenimentul Zilei” pentru Vlad Țepeș și zimbrul din Bucșani, finanțată din banii cetățenilor, își arată roadele în articolul propagandistic la adresa liderilor PDL Florin Popescu și Gabriel Boriga, cu titlul „Candidații PDL conduc în Dâmbovița” ❚ Un așa-zis sondaj de opinie publicat de „Evenimentul Zilei” îi ridică în slăvi pe Florin Popescu și Gabriel Boriga, dându-i drept „favoriți” în competiția cu candidații USL Adrian Țuțuianu, respectiv Gabriel Grozavu ❚ Sondajul realizat pentru PDL este făcut de firma Kensington Communication SRL din București, a lui Dumitru Cătălin Sorin, fost consilier prezidențial de-al lui Traian Băsescu, iar comentariile „deontologice” din articolul publicat în „Evenimentul Zilei” îi aparțin lui Sebastian Lăzăroiu, alt fost consilier prezidențial ❚ În replică, senatorul USL Adrian Țuțuianu a declarat că sondajul din EVZ este „o manipulare grosolană marca Sebastian Lăzăroiu” ❚ Candidatul USL pentru șefia Consiliului Județean Dâmbovița a publicat un sondaj CSCI, conform căruia Adrian Țuțuianu are 53%, în timp ce Florin Popescu doar 33%

 

În paralel cu campania de publicitate, derualtă de CJ Dâmbovița și finanțată din banii cetățenilor pentru Vlad Țepeș și zimbrul din Bucșani, jurnaliștii de la „Evenimentul Zilei” au publicat un articol suspect de laudativ și propagandistic, la adresa liderilor PDL din Dâmbovița. Botezat „Candidații PDL conduc în Dâmbovița”, articolul de joi, 31 mai a.c., din „oficiosul” PDL-ului îi ridică statui președintelui PDL Dâmbovița, Florin Popescu, sugerând că ar fi preferat de dâmbovițeni pentru funcția de președinte CJD.

 

La pachet cu Florin Popescu, EVZ-iștii l-au băgat în seamă și pe candidatul din partea PP-DD, Florin Antoniu, cunoscut în Dâmbovița ca fiind cumnatul consilierului județean PDL Mihai Vădan, mâna dreaptă în afacerile cu bani publici ale președintelui CJD Florin Popescu. Pentru mai multă „credibilitate”, publicația îl citează și pe fostul consilier al președintelui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, care se înghesuie „deontologic” în a-l ataca pe candidatul USL Adrian Țuțuianu. Doar că sondajul dubios demască filierele propagandei PDL, ai cărei lăudători sunt plătiți cu sume enorme din banii publici.

 

Firma KENSINGTON COMMUNICATION SRL, apărută anul trecut,

este a unui fost consilier prezidențial

Întregul articol se bazează, în fapt, pe un așa-zis sondaj de opinie efectuat în Dâmbovița de o companie numită „Kensington Communications”, spun cei de la „Evenimentul Zilei”. Manipularea este evidentă întru a crea impresia că sondajul a fost realizat de renumita companie de producții audiovizuale din… Canada. În fapt, societatea la care face referire ziarul EVZ este o firmă din București, apărută în iunie 2011, numită Kensington Communication SRL, și aparține lui Dumitru Cătălin-Sorin, unul dintre foștii consilieri ai președintelui Traian Băsescu.

 

La Registrul Comerțului, firma KENSINGTON COMMUNICATION, care a făcut sondaje pentru clanul PDL de Dâmbovița, apare ca fiind înființată în 28.06.2011 și aparține lui Dumitru Sorin Cătălin, fost consilier prezidențial

 

 

Personajul în cauză a stat la dispoziția președintelui timp de 2 ani și jumătate, după care a fost „transferat” la Televiziunea Română, unde i-a fost consilier președintelui TVR, Alexandru Sassu. Fostul consilier prezidențial susține în declarațiile publice faptul că firma Kensington Communication SRL, în care ar fi partener cu Răzvan Săndulescu, există pe piața de consultanță politică încă din anul 2007, deși la Registrul Comerțului firma a fost înregistrată abia anul trecut, mai precis în iunie 2011.

 

De asemenea, site-ul firmei cu „vechime” în domeniu este… abia în construcție! Cei doi consultanți politici susțin că ar fi condus (prin firma… înregistrată în iunie 2011!) campaniile electorale din 2008 ale unor lideri politici, în mare parte din tabăra PDL. Dumitru Cătălin-Sorin mai are o firmă la care este unic acționar, denumită East Watch Media SRL. Cu 1 (un!) salariat în anul 2009 și cu 0 (zero!) salariați în anul 2010, firma fostului consilier al președintelui Băsescu a realizat cifre de afaceri de peste 2 miliarde lei vechi anual și profituri nete de sute de milioane lei vechi, fiind înregistrată ca „agenție de publicitate”.

 

Dumitru Cătălin Sorin și Sebastian Lăzăroiu, foști consilieri prezidențiali din echipa lui Traian Băsescu, fac sondaje și ridică osanale în EVZ clanului PDL din Dâmbovița

 

 

Sondaj CSCI: Adrian Țuțuianu: 53%, Florin Popescu: 33%

Referitor la sondajul publicat de „Evenimentul Zilei”, senatorul USL Adrian Țuțuianu, candidat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, a precizat: „Zilele acestea, pe lângă manipulările legate de presupuse fapte penale săvârșite de mine sau de domnul Stan, sau chiar de alți colegi de partid, a început și manipularea prin sondaje.

 

Astăzi, în oficiosul Partidului Democrat Liberal, «Evenimentul Zilei», a apărut un sondaj de opinie, bineînțeles însoțit de un comentariu al celebrului Sebastian Lăzăroiu, celebru prin calitățile lui de Mama- Omida a politicii românești, ale cărei previziuni niciodată nu au fost confirmate de realitate, din care rezultă că Adrian Țuțuianu ar pierde alegerile din județul Dâmbovița, și că Florin Popescu ar avea un scor de 48%, cu circa 8% peste subsemnatul, în timp ce prietenul și colegul meu, dl Gabriel Grozavu, n-ar avea în municipiul Târgoviște decât un scor de 17%.

 

Vreau să spun opiniei publice din județ că este o manipulare grosolană marca Sebastian Lăzăroiu. Eu îi spun și lui, îi spun și lui Florin Popescu: înțeleg nevoia de a lua bani de la baronul Popescu, are de unde să-l plătească. Să-l plătească pe Lăzăroiu, dar eu sper să nu-l mai văd vreodată pe Lăzăroiu conducând vreo instituție publică a statului român. Este unul dintre vinovații pentru programul POSDRU și este unul dintre cei care au generat în bugetul românilor o pierdere de peste 2 miliarde de euro”.

 

Pe de altă parte, senatorul social-democrat Adrian Țuțuianu a prezentat în conferință de presă un sondaj realizat de CSCI: „N-am date pentru municipiul Târgoviște, a fost făcut doar pentru județul Dâmbovița, pentru CJ. Populația care a fost intervievată este adultă, neinstituționalizată, metoda CATI, 1500 de interviuri, 3,6% marja de eroare, nivel de probabilitate 95%. Din acest sondaj rezultă câteva lucruri care infirmă total susținerile dlui Lăzăroiu. În primul rând spune că 79% dintre dâmbovițeni consideră că România merge într-o direcție greșită și doar 21% considerau că merge într-o direcție bună.

 

De asemenea, din acest sondaj, pe care nu l-am dat publicității, doar l-am folosit ca instrument de lucru, rezultă că 20% dintre dâmbovițeni sunt foarte nemulțumiți de activitatea lui Florin Popescu, destul de nemultumiți: 28%, doar 36% sunt destul de mulțumiți și doar 7% sunt foarte mulțumiți, 9% nu știu, nu răspund. Din acest sondaj rezultă că în județul Dâmbovița scorul era următorul: Adrian Țuțuianu: 53%, Florin Popescu: 33%. USL avea la momentul respectiv un scor de 54%, iar PDL 32%.

 

Am dat astăzi (n.n. ieri) publicității acest sondaj pentru că nu vreau ca opinia publică să rămână cumva cu informațiile false, manipulate de Sebastian Lăzăroiu. Mă aștept ca în perioada următoare aceste manipulări să continuie. Vreau să cred însă că oamenii s-au săturat de mizeriile și minciunile PDL-iste și vor face ceea ce trebuie la vot”.

 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale