Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.05.2020 19:22

În lupta contra COVID-19,


A A

CJD dotează SJUT cu un aparat Real Time PCR modern

CJD dotează SJUT cu un aparat Real Time PCR modern

*„Fac precizarea că autoritățile locale nu au fost simpli spectatori în această bătălie împotriva COVID-ului”

 

 

 În cel mai scurt timp, un aparat Real Time PCR pentru depistrea infecțiilor cu coronavirus, achiziționat în regim de urgență de Consiliul Județean Dâmbovița, va deveni operațional la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  (SJUT)! Este vorba de un aparat modern cu sistem de lucru închis care permite o manipulare mai sigură a probelor, după cum a declarat chiar președintele CJD, Alexandru Oprea în cadrul unei conferințe de presă online. Prin grija CJD, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, trebuie să ajungă și kiturile de testare pentru  cele două aparate mai vechi tip PCR.      

,,Sper ca în această săptămână să se definitiveze procedura de achiziție pentru aparatul PCR de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT). Vreau să spun că am achiziționat un aparat cu sistem de lucru închis tocmai pentru a nu disemina acest risc de infectare. Acest sistem de lucru  închis permite o manipulare mai sigură a probelor și niște spații mult mai restrânse pentru a putea lucra aceste probe.

De asemenea, am fost informat că pentru celelalte două aparate tip PCR, aflate în dotarea SJUT, suntem în procedură și ne vor fi livrate acele vestite kituri de testare, pentru că sunt aparate produse la nivelul anilor 2008 – 2010, motiv pentru care kiturile se găsesc destul de greu”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea în cadrul unei conferințe de presă online. 

 

„Se duce o bătălie pentru schimbarea și pentru preluarea managementului spitalelor”

 

De asemenea, președintele CJD a ținut să facă și o remarcă de natură politică! Totul a plecat de la declarațiile unor factori decidenți de la cel mai înalt nivel al statului care au acuzat autoritățile locale și județene că nu s-au implicat în ajutorarea spitalelor în această perioadă de pandemie de coronavirus.    

„Am văzut intervenția d-ului prim ministru, Ludovic Orban și am văzut și intervenția șefului Comitetului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat. Fac precizarea că autoritățile locale nu au fost simpli spectatori în această bătălie împotriva COVID-ului. Eu sunt de acord că se duce o bătălie pentru schimbarea și pentru preluarea managementului spitalelor. Vă spun că în ceea ce mă privește nu am o problemă legată de managementul spitalului, dar melanjul acesta... adică consiliile județene să dea fondurile și Ministerul Sănătății să numească conducerile spitalului... nu merge.

Ori îl ia cu totul, ori îl lasă cu totul, pentru că lucrurile trebuie să fie foarte clare din acest punct de vedere. Deci dacă aloci resurse este normal să ai și niște pretenții asupra modului cum se administrează respectiva activitate. Fac precizarea că instituția pe care o reprezint, prin votul consilierilor județeni, a alocat Spitalului Județean de Urgență Târgoviște resurse pentru ceea ce înseamnă achiziția de materiale de protecție, pentru echipament, pentru aparatură care nu a fost prevăzută în lista de dotări pentru că nimeni nu și-a putut închipui că vom avea această pandemie de coronavirus. Pe această cale mulțumesc încă odată și sponsorilor care au fost alături de spital.

CJD a alocat spitalului 900.000 lei și de asemenea a alocat încă 1.200.000 de lei pentru ceea ce înseamnă nevoile urgente legate de achiziția de echipament de protecție. Fac precizarea că personalului SJUT nu i-a lipsit în niciun moment echipamentul de protecție (...). Solicităm DSP Dâmbovița, care se ocupă de această procedură, ca și personalul medical aflat în prima linie a SJUT, cel de la spitalul suport de la Pucioasa și de la secția Moreni... să fie testat, pentru a putea lua măsuri în consecință, dacă Doamne ferește avem vreun caz, pentru că vedeți că un caz nedetectat la timp poate produce consecințe incomensurabile din punct de vedere al alocărilor materiale și umane pe care le generează după...”, a semnalat președintele CJD, Alexandru Oprea.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patru elevi aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar
30 MAI – Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție
Mesajul primarului din Răcari de Înălțare și Ziua Eroilor
Zero focare de pestă porcină în Dâmbovița
DSP, amenzi uriașe pentru transportatori
Salariații DGASPC Dâmbovița nu au COVID-19
"Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19"
Traseele turistice, în atenția jandarmilor montani
ANAF continuă implementarea măsurilor de protecție a angajaților și contribuabililor
Primăria Băleni a împărțit materiale de protecție persoanelor bolnave din comună


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale