Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.10.2015 00:18

Pentru că au existat pacienți care s-au plâns, se reamintește…


A A

Cabinetul stomatologic de la SJU, doar pentru urgențe

Cabinetul stomatologic de la SJU, doar pentru urgențe
Cabinetul funcționează în fiecare zi din timpul săptămânii, de seara până dimineața, și non-stop în zilele de week-end

❚ Câțiva suferinzi au reclamat lipsa unui serviciu de radiologie dentară în cadrul Unității Primiri Urgențe, însă s-a specificat clar, încă de la deschiderea cabinetului, în urmă cu peste un an, că aici, așa cum e normal, sunt tratate urgențele dentare, o durere, o carie, nu se fac intervenții sau lucrări ❚ Deși conducerea Spitalului Județean își dorește și un cabinet de radiologie, în momentul de față acest lucru este imposibil: este nevoie de bani, de un spațiu adecvat și mai ales de medici, deocamdată pe radiologie fiind doar trei specialiști, și aceștia pensionari

VIRGIL VOINESCU


Pacientul este obligat, de multe ori, să facă față cum poate la problemele de sănătate. Sistemul medical, așa cum se prezintă, din păcate este în suferință și odată cu el suferă omul obișnuit pensionar, salariat, șomer. De exemplu, în Dâmbovița, sistemul de sănătate publică încă nu acoperă problematica suferinzilor și ne referim la serviciul de Stomatologie. Nu toți pacienții au mijloacele materiale pentru a se trata corespunzător în sistemul stomatologic privat, ni s-au plâns mulți cetățeni.

Totuși, trebuie remarcat că la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște există un serviciu pentru intervenții de urgență stomatologice, deschis în urmă cu un an și jumătate. Cu toate acestea, pentru că așa a fost el gândit, doar pentru urgențe, nu se asigură, nici măcar contra cost, și servicii de Radiologie stomatologică. De la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, am fost informați că aceasta nu finanțează Unitatea de Primiri Urgențe, în cadrul căreia intră și cabinetul stomatologic. Așa că am fost direcționați spre Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, mai ales că serviciile medicale de urgență sunt suportate de Ministerul Sănătății.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dâmbovița, Marinela Popa, ne-a precizat că la cabinetul Spitalului Județean se rezolvă urgența și restul urmează să fie rezolvat într-un alt cabinet.

„Nu se fac tratamente. Îți acordă o măsură de urgență, ca să nu te mai doară. Îți face ceva pe momentul acela. Ulterior trebuie consultat un alt medic și trebuie mers la un alt cabinet. Nu te duci la cabinetul de urgență zece zile să-ți tratezi tot ce ai”, ne-a declarat Marinela Popa, care a precizat că aspectul, cel mai bine, poate fi lămurit la Spitalul de Urgență Târgoviște.

 

„Cabinet cu specific de urgență”

Potrivit managerului Spitalului de Urgență Târgoviș- te, dr. Radu Petrescu, în cabinetul stomatologic sunt rezolvate numai urgențele pacienților, pentru că nu există un aparat.

„De fapt un aparat înseamnă investiție și presupune bani. Firesc era să existe și chirurg în specialitate, să ai sală de operații la UPU. Normal așa era. Dar este greu. Încă nu suntem ca în Germania. Finanțarea pentru Serviciul de Urgență este asigurată de la Ministerul Sănătății. Sigur că ar fi bine să existe tot necesarul. Dar trebuie și medic radiolog. Spitalul are lipsă de medici radiologi. Este o problemă. Lucrăm acum cu trei pensionari medici radiologi. Sunt angajați ca persoană fizică autorizată pentru a acoperi această lipsă. Nu ne vin medici radiologi. Se duc în privat, pentru că au câștiguri mai bune. Aste este situația. Deci în concluzie, nu sunt medici radiologi în domeniu, trebuie aparat de radiologie care este o investiție mare, și spațiu special, cu izolație. Sunt niște norme europene pentru toxicitatea razelor X. La noi cabinetul acesta (n.n. stomatologic) s-a înființat cu specific de urgență. El rezolvă o problemă: un abces dentar, o carie, nu se fac lucrări”, a arătat dr. Radu Petrescu.

Vă reamintim că acest cabinet de urgențe stomatologice a fost deschis, după mari eforturi, în luna iulie 2014, și funcționează în fiecare zi din timpul săptămânii, de seara până dimineața, și non-stop în zilele de week-end. Amenajarea acestuia a costat 500 de milioane lei din bugetul Spitalului Județean, iar scaunul stomatologic a fost adus de la Gura Ocniței.

Încă de atunci s-a precizat că la noul cabinet vor fi tratate doar urgențele, restul intervențiilor fiind asigurate la cabinetele private. 12 medici dentiști din Târgoviște asigură, prin rotație, urgențele stomatologice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale