Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.07.2014 00:14

După ce s-a sesizat din oficiu cu privire la cazurile prezentate în presă,


A A

Avocatul Poporului finalizează ancheta la Spitalul Județean

Avocatul Poporului finalizează ancheta la Spitalul Județean
Investigațiile au fost demarate de Avocatul Poporului în luna mai 2014

❚ Vizat este și cazul pacientei legate de pat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ❚ Ancheta este în curs de finalizare, urmând ca rezultatul să fie afișat pe site-ul instituției ❚ Reprezentanții Avocatului Poporului vin lunar la Târgoviște pentru a oferi consultanță juridică cetățenilor din județ

 

comunicat de presă

Experții Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului se deplasează lunar în județul Dâmbovița pentru acordarea de audiențe și pentru a primi petiții. În trimestrul II al anului 2014, s-au acordat 67 de audiențe la Târgoviște, s-a răspuns la 36 de apeluri telefonice și au fost înregistrate 32 de petiții.

 

Prin petițiile și audiențele acordate, cetățenii au sesizat posibile încălcări ale dreptului de petiționare, ale drepturilor persoanelor cu handicap, drepturi privind munca și protecția socială a muncii, dreptul la învățătură, drepturi referitoare la stabilirea drepturilor de pensie sau la revizuirea acestora, nesoluționarea unor contestații în termenul legal, dreptul la informație sau dreptul la sănătate.

 

Cetățenii au mai reclamant refuzuri ale unor autorități de a le soluționa anumite cereri sau chiar de înregistrare a cererilor adresate, situație în care persoanele respective nu pot face dovada demersurilor și, evident, nici nu primesc un răspuns scris.

 

În luna mai 2014 a fost efectuată o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu privire la respectarea dreptului la ocrotirea sănătății prevăzut de art. 31 din Constituția României. Ancheta s-a realizat ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la cazurile prezentate în presă referitoare la transferul interclinic al unei paciente și cu privire la măsurile de contenționare a pacienților în secția de terapie intensivă a acestui spital.

 

Ancheta este în curs de finalizare, rezultatul acesteia urmând a fi afișat pe site-ul instituției. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxe de timbru, iar audiențele sunt gratuite. Ioana Enache, expert coordonator

Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Nu vă atingeți de salarii și pensii!"
Toamnă bogată... în "recoltări"
241 de copii s-au întors la școala... de acasă
Plata persoanelor cu handicap, în așteptarea rectificării
Sprijinirea săptămânală a instituțiilor sociale
Crucea Roșie își "dă mâna" cu Centrul Antidrog
A crescut prevalența afecțiunilor oncologice
Locul II la Competiția Națională de Descarcerare
488 de locuri de muncă disponibile
Importurile au bătut exporturile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Așa moare o țară și un neam

Cu riscul de a mă repeta, dar o dramatică și halucinantă realitate românească nu-mi dă pace s-o fac, iată-mă-s luând pixul, și de asta dată transformându-l într-un bisturiu intrând într-o cangrenă care a cuprins letal această țară care-și pierde, pe zi ce trece, starea morală.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale