Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.07.2014 00:14

După ce s-a sesizat din oficiu cu privire la cazurile prezentate în presă,


A A

Avocatul Poporului finalizează ancheta la Spitalul Județean

Avocatul Poporului finalizează ancheta la Spitalul Județean
Investigațiile au fost demarate de Avocatul Poporului în luna mai 2014

❚ Vizat este și cazul pacientei legate de pat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ❚ Ancheta este în curs de finalizare, urmând ca rezultatul să fie afișat pe site-ul instituției ❚ Reprezentanții Avocatului Poporului vin lunar la Târgoviște pentru a oferi consultanță juridică cetățenilor din județ

 

comunicat de presă

Experții Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului se deplasează lunar în județul Dâmbovița pentru acordarea de audiențe și pentru a primi petiții. În trimestrul II al anului 2014, s-au acordat 67 de audiențe la Târgoviște, s-a răspuns la 36 de apeluri telefonice și au fost înregistrate 32 de petiții.

 

Prin petițiile și audiențele acordate, cetățenii au sesizat posibile încălcări ale dreptului de petiționare, ale drepturilor persoanelor cu handicap, drepturi privind munca și protecția socială a muncii, dreptul la învățătură, drepturi referitoare la stabilirea drepturilor de pensie sau la revizuirea acestora, nesoluționarea unor contestații în termenul legal, dreptul la informație sau dreptul la sănătate.

 

Cetățenii au mai reclamant refuzuri ale unor autorități de a le soluționa anumite cereri sau chiar de înregistrare a cererilor adresate, situație în care persoanele respective nu pot face dovada demersurilor și, evident, nici nu primesc un răspuns scris.

 

În luna mai 2014 a fost efectuată o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu privire la respectarea dreptului la ocrotirea sănătății prevăzut de art. 31 din Constituția României. Ancheta s-a realizat ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la cazurile prezentate în presă referitoare la transferul interclinic al unei paciente și cu privire la măsurile de contenționare a pacienților în secția de terapie intensivă a acestui spital.

 

Ancheta este în curs de finalizare, rezultatul acesteia urmând a fi afișat pe site-ul instituției. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxe de timbru, iar audiențele sunt gratuite. Ioana Enache, expert coordonator

Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ITM Dâmbovița, controale la sânge
Urgențe la foc automat pentru Serviciul Salvamont
Numărul cazurilor de gripă, în scădere!
Concursul "Sanitarii Pricepuți"
Întreruperi de energie electrică
Acțiuni filantropice de însemnătate spirituală
Avocatul Poporului revine la Târgoviște
"Hoții îți invadează intimitatea"
Sprijin important pentru Centrul de Transfuzie Sanguină
ISU a marcat Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Distrugerea elitelor românești la ordinul ocultei globalizatoare

Nu mai este pentru nimeni un secret că, imediat după revoluția din ’89, s-a declanșat cu furie operația de distrugere a marilor valori românești, nu numai încă în viață, dar și a celor trecute în eternitate. A se vedea „cazul Eminescu”.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale