Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.06.2015 00:35


A A

Anunț umanitar

Rada Florin Iulian, domiciliat în comuna Buciumeni, sat Dealu Mare, județul Dâmbovița, este un tânăr de 24 de ani care, aproape toată viața și-a trăit-o în beznă. Diagnosticat la numai 3 anișori cu tumoră cerebrală, a trecut cu success prin chinul unei operații și al unor proceduri medicale specifice, însă, cu toate acestea, și-a pierdut vederea.

Speranța însă nu și-a pierdut-o și, după o copilărie și o adolescență în întuneric, neîncetând să studieze și să se specializeze, dorindu-și mai mult de la viață, dar mai ales să nu depindă de nimeni, dimpotrivă, el să fie cel care ajută, Florin a primit o speranță medicală din Thailanda.

Revoluționarul tratament ce constă în implantul de celule stem ar putea să facă minuni și în cazul său, redându-i vederea și șansa la o viață normală. Florin solicită ajutorul oamenilor cu suflet mare și cu posibilități materiale, întrucât mai are nevoie de 24.000 de dolari pentru intervenția medicală.

 

Donațiile dumneavoastră se pot face în conturile deschise la Banca Comercială Român: RO08RNCB0128117276550002 (în euro)

RO35RNCB0128117276550001 (în lei)

 

Vă mulțumim!

 

Memoriu, istoricul bolii

Mă numesc Rada Florin Iulian, domiciliat în comuna Buciumeni, sat Dealu Mare, județul Dâmbovița, sunt născut pe 15 martie 1991. Povestea suferinței mele începe în 1994, la vârsta de 3 ani, când abia deschisesem ochii, urmând să pășesc în viață. Soarta a avut alte planuri cu mine. Suferința mea a început prin stări de vomă și amețeli, pe care eu nu le înțelegeam la acea vârstă și nici măcar doctorii de atunci n-au pus un diagnostic precis, zicând că aceleași simptome se datorează răcelii și viermilor intestinali, boli specifice copilăriei.

După perioade de internare la secția pediatrie a spitalului orășenesc Pucioasa și a tratamentului necorespunzător bolii mele, starea mea de sănătate s-a agravat, ajungând să nu mai văd. Făcând o criză, am fost internat de urgență la secția neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Județean Târgoviște. Aici, în urma investigațiilor medicale, am fost diagnosticat cu tumoră cerebrală. De urgență am fost trimis la București, la Spitalul de Copii „Grigore Alxandrescu”. Imediat medicii au decis că trebuie să ajung de urgență la Spitalul „Bagdasar Arseni”, deoarece au zis că trebuie să mă opereze. La acest spital am fost internat la Secția neurochirugie, la domnul profesor doctor Vlad Alexandru Ciurea.

De aici totul a decurs foarte repede. În urma investigațiilor, domnul profesor a hotărât ca prima intervenție să fie operația de hidrocefalee internă obstructivă secundară, drenaj ventriculo-peritoneal unișhunt pe data de 13 iulie 1994, urmând ca la o săptămână să-mi extragă tumora gigant de vermis și emisfer cerebelos drept (astrocitom-fibrilar), pe care a efectuat-o sub microscop timp de 5 ore și jumătate. Operația a fost o reușită, dar domnul profesor Ciurea ne-a comunicat că vederea a fost afectată din cauza întârzierii intervenției chirurgicale și numai o minune poate să mi-o redea.

După aceasta a urmat un drum lung, în beznă. Lună de lună timp de un an mergeam la control, sperând ca minunea să se întâmple. La șase luni de la operație, datorită evoluției bune a stării mele, drenajul ventriculo-peritoneal mi-a fost înlăturat, întrucât presiunea intracraniană se reglase. Neavând nicio speranță de revenire a vederii, la îndemnul profesorului Ciurea, am consultat diferiți medici oftalmologi. Am fost, în primul rând, la Târgoviște, la doamna doctor oftalmolog Oprescu Maria, care cu părere de rău m-a diagnosticat cu atrofie optică bilaterală. Am încercat și în Capitală, la Spitalul Grivița, la domnul doctor Boieraș, care mi-a pus același diagnostic.

După o perioadă, am mers și la o clinică privată, unde profesau medici oftalmologi olandezi – același diagnostic. La recomandarea unor prieteni am încercat și la clinica de oftalmologie din Poiana – Câmpina, la profesor doctor oftalmolog Cojocaru. Aici am fost internat șapte zile pentru investigații și tratament, executându-mi niște injecții în ochi pentru stimularea nervului optic. Tratamentul nici de această dată nu a dat rezultat. Auzind că a apărut un aparat mai performant decât computerul tomograf, acesta fiind RMN-ul, am efectuat și un RMN la Spitalul Elias, ca să putem vedea evoluția nervului optic. În urma acestei analize mi s-a pus același diagnostic – atrofie optică. Eu tot timpul speram că această stare se va schimba și de aceea mergeam anual al Târgoviște, efectuând câte un control oftalmologic. Așa, pe întuneric, viața mea a trebuit să-și urmeze cursul. M-am înscris la școala specială pentru persoane cu deficiențe de vedere din Buzău în anul 1999, unde am urmat cursurile Școlii Generale I-VIII și Liceul de Filologie timp de patru ani.

Absolvind cu succes, m-am înscris la cursurile Școlii postliceale de masaj „Regina Elisabeta” din București. Nefiind împăcat pe plan profesional, am hotărât să urmez și cursurile Facultății „Valahia” din Târgoviște, la secția româno-engleză. Datorită accesului la internet și a evoluției științei medicale, am aflat de revoluționarul tratament ce constă în implantul de celule stem, care poate și pentru mine să facă minuni, redându-mi vederea ca și eu să pot avea o viață normală. Acest tratament se efectuează cu succes în Thailanda, de aceea recurg la bunăvoința dumneavoastră, cerând un ajutor bănesc pentru a strânge suma de 24.000 de dolari, bani pe care nu-i avem din surse proprii.

După 21 de ani în întuneric, în sfârșit am o șansă și sper din tot sufletul ca, fiindu-mi alături oameni cu inimă mare, să pot vedea și să nu mai depind de cei din jur.

Vă mulțumesc!

Rada Florin Iulian  



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale