Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.12.2018 00:25

Sindicatul „Valahia” Târgoviște nu se lasă: pentru neacordarea tichetelor de masă restante,


A A

AITT, executată silită

AITT, executată silită

❚ „Problema noastră este că avem un contract care nu s-a executat, drepturile salariaților nu s-au acordat și dacă mai stăm mult și ne uităm la ei cu mâinile încrucișate și cu ochii în soare, intrăm în prescripție”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște

-Cum s-a soluționat până la urmă problema tichetelor de masă restante de la firma AITT, operatorul de transport public din municipiul Târgoviște și nu numai?

Cu AITT suntem în următoarea situație. Hotărârea judecătorească veche, pentru că avem o hotărâre judecătorească definitivă privind acordarea tichetelor de masă aferente anului 2017 – 2018, până prin martie, am pus-o în executare silită. Vizavi de tichetele curente, nici acestea nu s-au dat, dar nici nu ne mai interesează cine este vinovat... În opinia noastră angajatorul trebuie să-și respecte contractul, nu este treaba mea să verific ce face primarul, ce face primăria... În afară de hotărârea judecătorească pe care am pus-o în executare silită și suntem în procedură de executare, deja avem încuviințarea dată de Judecătoria Sectorului 1 București, pentru că și-au mutat sediul social pe București... mai avem încă trei hotărâri judecătorești, două pentru diferența de tichete rămase pe anul 2018 și încă o acțiune pentru tichetele începând cu luna octombrie 2018... până la zi, care sunt în procedură judiciară, adică sunt înregistrate pe rolul instanțelor și o să facem executare silită. Asta este viața, nu avem ce să facem!

-Pe cine executați silit? AITT-ul sau Primăria Târgoviște?

AITT–ul este semnatarul Contractului Colectiv de Muncă, deci noi executăm AITT–ul. Dacă au o problemă cu Primăria Târgoviște săi dea în judecată, să facă pe dracu în patru și să rezolve problema. Problema noastră este că avem un contract care nu s-a executat, drepturile salariaților nu s-au acordat și dacă mai stăm mult și ne uităm la ei cu mâinele încrucișate și cu ochii în soare intrăm în prescripție. Pentru asta am început executarea, avem hotărâre judecătorească și să facă bine domniile lor să dea tichetele pentru că altfel intrăm în penalități și alte proceduri judiciare. Deja cred că, săptămâna asta, se împlinesc cele 10 zile obligatoriu de așteptat, date de executor, înainte de aplicarea penalităților pentru fiecare zi de întârziere... Deocamdată așa stau lucrurile...

-Bine, dar aveți ce să executați?

Sigur că da. Creanța salarială este o creanță privilegiată care se acordă înaintea oricăror alte creanțe. Pentru că este obligație „de a face” procedura este următoarea. În termen de 10 zile de la notificare... angajatorul trebuie să dea tichetele de masă, nu se pot da sume aferente valorii tichetelor de masă. Tichetul de masă este nepurtător de dobândă, nepurtător de penalități. Deci numai angajatorul trebuie să dea tichetul de masă, să opereze impozitul în registrul propriu și în relația cu fiscul și numai el poate să comande. Dacă nu face, până săptămâna asta, această procedură, Instanța de Judecată, pentru fiecare zi de întârziere, dispune amendă zilnică între 100 de lei și 1000 de lei până la executarea obligației, amendă care se execută obligatoriu și din contul societății. Deci cam asta este procedura. Chiar dacă se intră în faliment sumele acestea se recuperează și tot se dau la salariați. În anul 2017 aveau fără probleme de unde să plătească, pentru că au ridicat profit din firmă... de peste un milion de lei... Deci domniile lor să nu ne spună că nu au avut bani pentru că au preferat să nu diminueze profitul și au renunțat la această cheltuială, urmând ca ulterior probabil să scape de ea. Dar noi nu suntem de acord să scape de ea, pentru că au avut în 2017 profit, au ridicat profitul din firmă, au făcut profit de un milion de lei cu neacordarea tichetelor de masă. Ca atare să facă bine să aducă profit. Dacă nu au bani suficienți în firmă, să vină cu aport de capital asociații și să dea tichetele oamenilor, pentru că profitul aferent anului 2017 a fost ridicat.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salvați Copiii a strâns mai mult de 1,6 milioane euro pentru maternități
Colectă mobilă de sânge la UM Teiș
Cursurile lunii decembrie
Centrul pentru copii cu dizabilități la Găești
Întreruperi de energie electrică
Sindicaliștii din Apărare "atacă" Programul TBT
Abuzuri la COS Târgoviște
Controale intense, riscuri mari
Dascălii au ajuns la un acord cu Guvernul
Colectă mobilă de sânge la Spitalul Găești


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale