Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.02.2023 00:15


A A

Activitate turistică bogată în județul Dâmbovița

Activitate turistică bogată în județul Dâmbovița

*Sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut cu 66,2%, în timp ce înnoptările au crescut cu 66,3%!

 

Activitatea turistică din județul Dâmbovița a înregistrat un trend ascendent! Acest lucru reiese din ultima raportare a Direcției Județene de Statistică Dâmbovița care ne informează că, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au crescut cu 66,2%, în timp ce înnoptările au crescut cu 66,3%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna octombrie 2022 au însumat 11889, în creștere cu 66,2% față de luna octombrie 2021. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au reprezentat 97,0%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 3,0%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (73,8% din total turiști străini), iar din aceștia 72,5% au fost din țările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna octombrie 2022 au însumat 27813, în creștere cu 66,3% față de cele din luna octombrie 2021. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 96,7%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 3,3%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (70,5% din total străini), iar din aceștia 73,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna octombrie 2022 a fost de 30,0% pe total structuri de cazare turistică, față de 19,2% cât a fost în luna octombrie 2021.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Mondială a Apei
91.000 de salariați în județul Dâmbovița!
21 de case construite prin ANL își așteaptă chiriașii
Duminica Sfintei Cruci
Activitate informativ-preventivă la Clubul Pensionarilor
Decesele depășesc cu mult nașterile
Două mari obiective pentru primăria Raciu
287 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Masă festivă pentru doamne
Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița, apel către părințiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Datul cu părerea...

George Coandă


...este la români una din stările lor naturale și care, cu vremea, a devenit un sport național care, atunci când lumea îți e mai dragă, ne încurcă rău viața. Și ne-o încurcă rău de tot. Iar când este vorba de politică și de implicațiile politicului în existența noastră socială, nu-ți vine a crede cât de mult  contează, ca influență și, de ce nu,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale