Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.08.2016 00:10

Acceptarea la Liga a V-a a unor echipe


A A

Abuz în numele Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița?

Abuz în numele Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița?
Cine se ascunde în spatele unor decizii suspecte, de „promovare” forțată a mai multor cluburi?

❚ Iată ce ni s-a sesizat ieri: „Este o șmecherie aruncată pe Comitetul Executiv, din care fac și eu parte. Nici măcar nu ni s-a spus câte serii vor fi la Liga a V-a, trei sau patru. Nu-mi dau numele, pentru că vor fi răzbunări mari împotriva mea” ❚ De aici am pornit o anchetă rapidă și i-am contactat pe toți cei prezenți la ultima ședință a Comitetului Executiv, de la care au lipsit Florin Tuiu și Vali Junghie. Nu au răspuns apelurilor telefonice Tudor Emil și Gheorghe Tzitzeclis, în timp ce Ioan Negoescu și Piciu Ionașcu au transmis că nu-și mai amintesc ce s-a discutat ❚ Dacă Sandu Dragomir nu a dorit să ofere niciun comentariu pe acest subiect, au vorbit deschis Cătălin Diaconescu și Cosmin Toboșaru, însă în contradictoriu. Primul apără AJF-ul, celălalt confirmă sesizările apărute ❚ „Am luat decizia primirii la Onoare a unor echipe, dar nu știu exact dacă sunt cele pe care le-ați publicat. Rețin că Burduca era printre ele, întrucât nu știam pe unde vine, dar și Pietroșița, deoarece apărea în serie cu Moroeni”, s-a exprimat Diaconescu ❚ „Am citit și eu în ziarul dumneavoastră că au apărut echipe noi la Onoare, însă nu au fost aprobate nominal la ultima ședință unde am fost prezent. Nu s-a discutat nici despre componența comisiilor jurisdicționale”, a comentat Toboșaru

COSTIN MIHAI


 

„Comitetul Executiv nu a aprobat niciodată ca echipele pe care le-ați enumerat în ziarul de marți, Pietroșița, Colacu, Burduca, Odobești și Potlogi să fie acceptate la Liga a V-a. Acest lucru se poate dovedi parcurgând procesul verbal al ultimei ședințe. Este o șmecherie aruncată pe Comitetul Executiv, din care fac și eu parte. Nici măcar nu ni s-a spus câte serii vor fi la Liga a V-a, trei sau patru. S-a cerut la un moment dat să nu apară serii cu 18 echipe, pentru că numărul este prea mare. În plus, nu ne-a fost supusă spre aprobarea componența comisiilor, așa cum o cere regulamentul înaintea fiecărei ediții de campionat. Nu-mi dau numele, pentru că vor fi răzbunări mari împotriva mea”, am fost sesizați ieri. „Comitetul Executiv a luat decizia acceptării la Liga a V-a a anumitor echipe, pe baza unor cereri. Iar procesul verbal de ședință nu-l putem face public, în schimb îl poate solicita orice reprezentant al Comitetului Executiv”, a transmis răspicat Cristi Catană, secretarul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița.

Negoescu, Piciu și Sandu evită să vorbească

De aici am pornit o anchetă rapidă și i-am contactat pe toți cei prezenți la ultima ședință a Comitetului Executiv, de la care au lipsit Florin Tuiu și Vali Junghie. Nu au răspuns apelurilor telefonice Tudor Emil și Gheorghe Tzitzeclis, în timp ce Ioan Negoescu și Piciu Ionașcu au transmis că nu-și mai amintesc ce s-a discutat. Dacă Sandu Dragomir nu a dorit să ofere niciun comentariu pe acest subiect, au vorbit deschis Cătălin Diaconescu și Cosmin Toboșaru, însă în contradictoriu. „Am luat decizia primirii la Onoare a unor echipe, dar nu știu exact dacă sunt cele pe care le-ați publicat. Rețin că Burduca era printre ele, întrucât nu știam pe unde vine, dar și Pietroșița, deoarece apărea în serie cu Moroeni”, s-a exprimat Diaconescu, lămurind și poziția sa în Comitetul Executiv. „Am rămas directorul sportiv al clubului din Moroeni, chiar dacă m-am retras din viața activă a echipei, unde probabil că voi reveni. Dacă echipa din Moroeni dispărea de la Liga a IV-a, aveau termen de 90 de zile să mă schimbe din Comitet. Cum Moroeni va continua aici, voi rămâne și eu în Executiv”.

Declarație cu greutate a lui Cosmin Toboșaru

Poziția lui Diaconescu este contrazisă de Cosmin Toboșaru, care confirmă sesizarea primită. „Din capul locului, vă spun că nu mi se pare normal ca cei care vă sesizează anumite lucruri, să nu-și susțină public declarațiile. Dacă tot mi-ați adresat anumite întrebări, eu vă răspund, pentru că așa văd corect, să-mi asum ceea ce fac și ce spun. Este adevărat că la ultima ședință a Comitetului Executiv s-a discutat despre posibilitatea acceptării la Liga a V-a a unor echipe noi, dacă vor apărea abandonuri. Nu s-a luat în discuție niciun nume, urmând să ne mai întrunim o dată, pentru a analiza situația în mod concret. Nu s-a discutat nici despre componența comisiilor jurisdicționale. Am citit și eu în ziarul dumneavoastră că au apărut echipe noi la Onoare, însă nu au fost aprobate nominal la ultima ședință unde am fost prezent”.

Ai bază sportivă, promovezi în Onoare!

Pentru a lămuri situația, AJF Dâmbovița ar trebui să facă public procesul verbal al ședinței de Comitet Executiv din prima zi a lunii august, lucru care suntem convinși că nu se va întâmpla niciodată. Numai că, pe site-ul asociației a fost publicat un comunicat pe 2 august și asumat de secretarul Catană, cu deciziile luate de CEx. Iar printre ele nu apare și o invitație la Liga a V-a a cluburilor pe care le-am transmis. Iar dacă nu există o decizie în acest sens din partea Comitetului, atunci acceptatea lor la Onoare reprezintă un abuz, o încălcare a regulamentului. Voința Pietroșița a terminat pe locul 3 în Seria Nord a Ligii a VI-a, iar Viitorul Burduca și Steagu Roșu Colacu pe pozițiile 7 și 10 la Promoție Sud. Știința Odobești a solicitat retragerea din Liga a IV-a, din motive financiare, pentru a permite să revină aici Bradul Moroeni, primind un loc la Onoare, la fel și FC Potlogi, formație nou înființată. „Echipele la care faceți referire au fost acceptate la Liga a V-a, pentru că dețin baze sportive bune”, a sunat o altă explicație marca AJF Dâmbovița. Atunci pentru ce nu le primiți direct la Liga a IV-a?

Reacții de nemulțumire

„Nu-i normal să cheltuim o căruță de bani, ratând promovarea, în schimb să fie primite la Onoare echipe ca Burduca sau Colacu, care au terminat sub noi în clasament. Cel puțin Colacu era ciuca bătăilor, nu câștigase niciun punct în turul campionatului”, a apărut un comentariu de nemulțumire, completat de un altul. „Dacă Urziceanca II a promovat și nu a dorit să joace la Onoare, atunci trebuia să rămână ultima retrogradată, dacă există, ori să promoveze următoarea clasată”. „E frustrant să vezi cum ajung să promoveze unele echipe, doar pentru că au intrare la AJF. Să știți că nu doar Tudor Emil face cărțile acolo, mai sunt și alții care au plecat cu portbagajele încărcate, inclusiv de la omologări de stadioane. Unele din formațiile primite la Onoare au stadioane decente, însă altele joacă pe coclauri”. Datoria noastră este de a sesiza aceste aspecte, însă puterea decizională aparține membrilor afiliați și, cel mai sus, Federației Române de Fotbal. Dacă cei implicați nu sunt deranjați de încălcările flagrante de regulament și nu luptă pentru un fotbal curat, atunci să nu se mai plângă când sunt nedreptățiți. Noi nu vom renunța la demersul început și ne vom menține vigilența, prin semnale de presă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de arbitru la 24.08.2016 18:45

Era acelasi duet-Negoescu,Grigorascu -care au luat o caruta de bani ptr.ca la "masa verde" sa se dea un alt rezultat decat cel din teren.Ar trebui sa faceti sapaturi sa aflati adevarul!!!!!!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby
Urban Titu e acum favorită
Situația se complică pentru morenari
Pucioasa, egalată în prelungiri
Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale