Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.03.2012 00:20

La Parcul Industrial Priboiu a mers ca uns interesul public cu maclavaisul intereselor personale


A A

Trio CJ Dâmbovița - COMPLIS - PROCOR cu milioane de euro

Trio CJ Dâmbovița - COMPLIS - PROCOR cu milioane de euro
Ciorbarii PDL-isto-PSD-iști Florin Popescu, Gheorghe Ana, Victor Sanda, ciopor cu toate neamurile pe ciolanele bugetului

􀁝 Consiliul Județean Dâmbovița este beneficiarul investiției de la Priboiu de peste 14,35 milioane de euro, realizată și cu fonduri de la Comisia Europeană prin Programul Phare 2005

􀁝 Contribuția din bugetul CJ Dâmbovița la finanțarea lucrărilor, conform siteului oficial al Parcului Industrial Priboiu, este de 7.684.143 euro, la care s-au adăugat 5.000.000 euro de la Comisia Europeană și 1.666.666 euro de la Fondul Național (bugetul de stat)

􀁝 Contractul a fost semnat în 2007 de Ministerul Dezvoltării cu asocierea de firme „JV SEDESA OBRAS Y SERVICIOS & COMPLIS”, fiind unul dintre marile succese politice ale președintelui CJ Dâmbovița Gheorghe Ana

􀁝 După pierderea alegerilor locale din 2008, fostul președinte al CJ Dâmbovița, Gheorghe Ana, a devenit acționar al firmei câștigătoare, COMPLIS, iar firma PROCOR - a noului președinte al CJ Dâmbovița, Florin Popescu a lucrat cu spor chiar pe șantierul CJD de la Priboiu

􀁝 Trio Florin Popescu – Gheorghe Ana – Victor Sanda și-au sărbătorit victoriile, cea mai recentă fiind chiar de Ziua Unirii, prin „ciorbele” de la Restaurantul Aristocrat al președintelui PSD Târgoviște, Victor Sanda, deținătorul firmei COMPLIS, după plățile de 3 milioane de euro făcute recent de CJ Dâmbovița la firma COMPLIS

 

 

 

Vă prezentăm astăzi ecuația politică a unei afaceri de proporții uriașe care a început spre sfârșitul președinției PSD-istului Gheorghe Ana la CJ Dâmbovița și a continuat cu succes sub cea a PDL-istului Florin Popescu. Bravo, se vor grăbi mulți să spună, iată o probă a normalității într-o țară aflată sub bâtele politice ale anormalității, ale abuzului, ale conflictelor de interese. Exemplele sunt multe. Azi ne oprim asupra unui proiect gigant de investiții de peste 14,35 milioane de euro care a primit toate binecuvântările politice pentru finanțare, în timp ce numeroase alte investiții s-au blocat după alegerile locale din 2008 din cauza ambiției fanatice a actualei puteri care le-a oprit finanțările. Iată că mega proiectul de care facem astăzi vorbire a reprezentat excepția care confirmă regula.

 

Ne întrebăm dacă, nu cumva, finanțările în interes public au fost unse cu maclavaisul politic al intereselor personale pentru ca firmele din povestea noastră să-și încaseze banii, iar acționarii lor, profitul uriaș! Când zicem „banii”, zicem peste 600 miliarde de lei vechi, adică 14.350.809 euro împărțiți astfel: 7.684.143 euro provin chiar de la CJ Dâmbovița, 5.000.000 euro de la Comisia Europeană și 1.666.666 euro de la Fondul Național (bugetul de stat), conform site-ului oficial al Parcului Industrial Priboiu. Cheia afacerii de succes trebuie căutată însă și printre interesele personale ale celor care au finanțat și au executat lucrările la mega proiectul de peste 14,35 milioane de euro din zona industrială Priboiu – Brănești.

 

COMPLIS are 35% din contract,
 adică 5,42 milioane euro

 

În vara anului 2007, Ministerul Dezvoltării Regionale Turismului și Locuinței ca autoritate contractantă și asocierea de firme JV SEDESA OBRAS Y SERVICIOS & COMPLIS SA în calitate de contractor au „bătut palma” pentru demararea proiectului „Reabilitarea zonei industriale Priboiu – Brănești și dezvoltarea unei infrastructuri de afaceri atractive în vederea îmbunătățirii climatului economic-social și de mediu”. Am citat dintr-o adresă oficială a CJ Dâmbovița din primăvara anului 2009.

 

Contractul de 14.350.809,96 euro încheiat la 29.06.2007 avea ca beneficiar local Consiliul Județean Dâmbovița, prezidat până în iunie 2008 de liderul PSD Gheorghe Ana. Din iulie 2008 la conducerea instituției beneficiare a ajuns președintele PDL Florin Popescu. Rețineți acest trio Gheorghe Ana – Victor Sanda – Florin Popescu, fiindcă de numele și interesele lor personale se leagă strâns această mega afacere de peste 14,35 milioane de euro, din care 7,68 milioane euro reprezintă contribuția CJ Dâmbovița. Și nu e singura, după cum veți vedea.

 

Nu negăm nicidecum interesul public în derularea investițiilor de la Parcul Industrial Priboiu (cum i se spune mai pe scurt locației). Constatăm doar că atunci când există interese personale de mare anvergură, pare să funcționeze ca uns și interesul public. De-o fi și vreun ditamai conflict de interese prin culisele afacerii, o vor stabili poate, cândva, instituțiile statului, numai și numai dacă vor lua la bani mărunți filiera firmelor pe care au circulat cele 14,35 milioane de euro. Din declarațiile de interese ale acționarului Gheorghe Ana, am reținut că în afacerea de la Priboiu, firma COMPLIS deține 35% din contract, adică 5,42 milioane de euro. Am mai reținut și că trio-ul CJ Dâmbovița – COMPLIS – PROCOR, abonat la milioanele de euro din bani publici, a funcționat de minune prin ștafeta predată între cei doi președinți ai CJ Dâmbovița, Gheorghe Ana și Florin Popescu, mână în mână cu asociatul Victor Sanda. Dar să le luăm pe rând!

 

COMPLIS contractează, PROCOR lucrează...

 

... și fostul președinte al CJ Dâmbovița devine acționar la COMPLIS ca să-și ia porția din profiturile uriașe, venite în mare parte chiar din finanțările CJ Dâmbovița! Șantierul de la Parcul Industrial Priboiu, finanțat cu peste 14,35 milioane euro prin Programul Phare 2005 „de coeziune economică și socială” ale cărui lucrări aveau să contribuie la „îmbunătățirea climatului economico- social”, a început rapid să-și arate roadele. Întâi în planul... „coeziunii” COMPLIS – PROCOR și, nu în ultimul rând în cel al „climatului” de afaceri transpartinice la care au contribuit cu succes finanțările de peste 14,35 milioane de euro. După alegerile din iunie 2008, două rezolvări importante sau făcut în ecuația afacerii. Fostul președinte al CJ Dâmbovița, Gheorghe Ana, a devenit nu doar deputat PSD, ci și acționar al societății COMPLIS, adică tocmai al societății care semnase contractul de 14,35 milioane euro, al cărui beneficiar era și este CJ Dâmbovița. Iar firma PROCOR, reprezentată cu puteri depline de tatăl noului președinte al CJ Dâmbovița, Florin Popescu, a început să presteze cu mult spor fix pe șantierul CJ Dâmbovița.

 

Utilajele firmei PROCOR – reprezentată cu puteri depline de Nicolae Popescu, tatăl președintelui CJ Dâmbovița – au lucrat cu spor chiar pe șantierul CJ Dâmbovița din Priboiu, unde constructorul oficial era COMPLIS

 

Nu avem nicidecum pretenția să ne credeți pe cuvânt, chit că nu v-am îndrugat niciodată minciuni, așa că publicăm fotografiile făcute în repetate rânduri pe șantierul CJ Dâmbovița de la Priboiu, în primăvara anului 2009. Le-am mai publicat și nimeni nu le-a contestat vreodată. Puteți observa că utilajele firmei PROCOR, care la acea dată era, conform documentelor, „reprezentată cu puteri depline de Popescu Nicolae” – tatăl președintelui CJ Dâmbovița, Florin Popescu, lucrau de zor chiar în șantierul CJ Dâmbovița, deși contractul oficial era al SC COMPLIS SA. Un amănunt semnificativ în această veche relație de afaceri pe bani publici este și faptul că Maria Diculescu, sora președintelui PSD Târgoviște Victor Sanda, ea însăși președinte al organizației de femei PSD Dâmbovița, a fost ani de-a rândul, până nu demult, cenzor al firmei PROCOR.

 

Explicația ne-au dat-o simplu câțiva localnici bine informați din zonă: „COMPLIS contractează, da’ PROCOR lucrează”. Ce oameni răi, o fi vreo greșeală, așa ceva să pună la cale stâlpii politici din Dâmbovița era greu de crezut. Era prea flagrant conflictul de interese! Și totuși, adevărul este cel surprins de sursele noastre bine informate și apoi de fotoreporterii de la „Jurnal de Dâmbovița”. Imagini identice au surprins în repetate rânduri și echipele TV ARTPRESS. Nu-i de mirare că postul nostru de televiziune a devenit în scurt timp indezirabil pentru clanul Florin Popescu – Gheorghe Ana – Victor Sanda, ai cărui membri s-au arătat deranjați de anchetele noastre de presă despre filierele de clan ale banilor publici.

 

Ce a urmat, știe deja multă lume! Supus unor atacuri concertate de presiune politică și destabilizare economică, duse pe toate fronturile, Trustul ARTPRESS a trebuit să renunțe la postul TV ARTPRESS, lider de audiență în Dâmbovița, spre marea satisfacție a celor care și-au sărbătorit apoi victoriile cu „ciorbe” politice. Doar că ceea ce ignoră clanurile de afaceri transpartinice din Dâmbovița este că adevărul iese la suprafață chiar și fără TV ARTPRESS, în ciuda propagandei deșănțate plătite din bani publici prin „organele” media ale clanului PDL. Iese el, adevărul, așa, de unul singur la drumul mare și nu te poți face că nu-l vezi.

 

Întocmai s-a întâmplat și în acest caz, când ne-a fost dat să aflăm, fără să facem mari eforturi de investigații jurnalistice, cum s-au suprapus „prânzurile de taină” ale „ciorbarilor” PDListo- PSD-iști peste plățile de peste 3 milioane de euro făcute recent de CJ Dâmbovița către SC COMPLIS SA. Cu siguranță vor mai urma și alte „ciorbe” pentru că plățile CJ Dâmbovița trebuie să continue și cu restul de milioane de euro, cu urările de rigoare: „Nașul să trăiască, nepotul să trăiască, unchiul să trăiască, sora să trăiască și tot neamul lor ciopor pe buget, la mulți... bani!”. (va urma...)

 

episodul II:

CJ DÂMBOVIȚA PLĂTEȘTE,
COMPLIS ÎNCASEAZĂ, 
PROCOR... BENEFICIAZĂ?
SAU A PRESTAT GRATIS?

 

„Ciorbele” de Ziua Unirii din 24 ianuarie a.c. s-au suprapus peste plățile de aproape 130 miliarde lei vechi (3 milioane de euro) făcute de președințele CJ Dâmbovița, Florin Popescu, către firma COMPLIS a președintelui PSD Târgoviște, Victor Sanda, binecunoscuți și pentru relațiile lor „nepot – unchi”.

 

episodul III:

Ciolanele bugetului
roase-n familia
"ciorbarilor PSD-isto PDL-iști"

 

 

 

 

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale