Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.03.2023 00:14

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, afirmă:


A A

„Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”

„Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”

Recent, învățământul dâmbovițean s-a confruntat cu un caz inedit a unui elev care și-a agresat colegii, dar și profesorii, după care părinții lui au ales să-l mute la Școala Gimnazială din Valea Voievozilor, fapt ce a stârnit un val de revoltă în rândul părinților elevilor de la unitatea de învățământ menționată, urmând o serie de proteste a acestora.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general al județului Dâmbovița, a transmis atunci că elevul respectiv trebuie ajutat de reprezentanții școlii unde activează, atâta timp cât părinții sunt de acord cu acest lucru. Într-o intervenție a sa, Sorin Ion a vorbit despre violența în școli și despre instrumentele pe care le au la dispoziție unitățile de învățământ și profesorii pentru a gestiona asemenea situații.

„Știm foarte bine situația de la Dâmbovița, iar eu cunosc problemele de acolo, mai ales că am fost inspector școlar foarte mult timp în acest județ. Problema violenței în școli este una veche, care din păcate nu este aproape de a fi oprită și aici mă refer în toată țara. Dacă pornim totuși de la cazul elevului de clasa a 3-a de la Târgoviște, trebuie să începem în primul rând să excludem noțiunea de «exmatriculare», pe care am auzit-o de foarte multe ori în acest caz. S-a vorbit foarte mult despre încadrarea elevului la o școală specială, dar nu se poate așa ceva, deoarece are un intelect absolut normal. De aceea spun, că prevenția este cea mai bună soluție. Când spun prevenție, mă gândesc la existența unui număr mare de consilieri școlari. Știți foarte bine că în România avem, la aproape 3 milioane de copii, undeva la peste 2300 de consilieri școlari. Am suplimentat cu 1200. Suntem în acest moment în procedura de ocupare a lor unde se poate până la 1 septembrie 2023”, a transmis Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, fost inspector școlar general al județului Dâmbovița.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Populară de Artă "Octav Enigărescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
Împlinirea făgăduințelor
Lucrările la noua sală de Sport a Universității „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni
Etapa națională Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotică
„Pictură plus pictură egal pictură”
ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, în Programul pentru școli al RomânieiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale