Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2023 00:16

Semnal tras de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu:


A A

„România este al 3-lea producător de medici din Uniunea Europeană”

„România este al 3-lea producător de medici din Uniunea Europeană”

*„Acolo se duc pentru că sunt respectați, pentru că au cu ce să-și facă treaba și câștigă și mai mult... și îi primesc acolo cu brațele deschise”

 

Criza de medici din România, și implicit din județ, este pusă de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu pe seama faptului că foarte mulți doctori aleg în continuare să profeseze în țările din Uniunea Europeană deși la capitolul salarizare lucrurile s-au îndreptat mult, iar medicii au venituri cât de cât decente. Cei mai ușor de integrat în statele UE sunt medicii de Anestezie și terapie intensivă, care încă de la momentul absolvirii studiilor... sunt medici europeni. Aceștia, înainte să intre în concursul național de definitivat al specializării, dau un concurs european. Doctorul Jean Popescu este ferm convins că acest lucru se va extinde în curând la toate specializările.

,,România este al 3-lea «producător» de medici din Uniunea Europeană. Este bătălie la Medicină  pentru că facultățile noastre de medicină acum sunt acreditate și în Occident iar medicii noștri se duc și lucrează acolo. Aș vrea să vă spun că, de exemplu, rezidenții care termină Anestezie și terapie intensivă, înainte să intre în concursul național de definitivat al specializării, ei dau un concurs european. Subiectele vin de la Bruxelles, lucrările se corectează tot acolo și ei sunt deja medici europeni. Asta se întâmplă deocamdată numai la Anestezie și Terapie intensivă, dar probabil că se va extinde și la celelalte specialități... Și acesta este un motiv pentru care medicii pleacă mai ușor... în afară.  Problema cu salariile s-a cam rezolvat și la noi, veniturile medicilor sunt accesibile pentru contextul în care se află România și în raport cu celelalte profesii, dar acolo se duc pentru că sunt respectați, pentru că au cu ce să-și  facă treaba și câștigă și mai mult... și îi primesc acolo cu brațele deschise. Penuria de medici de familie în principal din asta este, pentru că țările occidentale nu au medici de familie”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)
Proiect pentru amenajarea unui centru social
CJD a relansat Programul Județean de Dezvoltare Locală
Părintele vicar Ionuț Ghibanu, reales președinte al Crucii Roșii Dâmbovița
Muzeele dâmbovițene au trecut la programul de vară
Va fi România la masa marii producții de baterii? (II)
Dotări importante la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Sindicatele din Poliție nu vor opri protestele
Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Muzeul „Casa Romanței”
Digitalizarea la Biblioteca Județeană DâmbovițaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale