Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.06.2022 00:14

Direcția Agricolă Dâmbovița a luat pulsul problemelor direct de la fermieri!


A A

„Micii fermieri nu sunt foarte bine organizați și nu sunt foarte bine reprezentați”

„Micii fermieri nu sunt foarte bine organizați și nu sunt foarte bine reprezentați”

*„Pe Valea Dâmboviței toți pomicultorii sunt într-o situație de subzistență, mulți sunt pe minus de anul trecut când au vândut producțiile mult sub prețul de producție”

 

Reprezentanții Direcției Agricole Dâmbovița au mers în teren pentru a se întâlni cu fermierii și a lua astfel pulsul problemelor cu care aceștia se confruntă! Cele mai mari nemulțumiri le au micii fermieri, care nu sunt la fel de bine organizați precum marii fermieri. Problemele acestora au fost recepționate de către specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița și transmise mai departe la ministerul de resort și guvern. De departe cele mai mari neajunsuri sunt pe zona de pomicultură, domeniu care nu a beneficiat de un program de reconversie, așa cum s-a întâmplat cu vița de vie, iar în lipsa unui ajutor din partea statului pomicultorii au ajuns în situația de a-și asigura cu greu chiar și subzistența.

„La nivelul județului Dâmbovița, problemele identificate, foarte importante, sunt pe zona de pomicultură și constă în faptul că nu a existat un program de reconversie, așa cum a beneficiat structura culturilor de viță de vie. Toate problemele identificate au fost transmise către toate structurile statului, minister și guvern, pentru a încerca să găsim soluții și rezolvare. Pe zona de pomicultură nu au beneficiat de fonduri, iar pe Valea Dâmboviței toți pomicultorii sunt într-o situație de subzistență, mulți sunt pe minus de anul trecut când au vândut producțiile mult sub prețul de producție. O problemă foarte importantă este cea a mărului în școli, pentru că am ajuns în situația absurdă de a avea mere din Polonia în școlile de pe Valea Dâmboviței, iar problema aceasta trebuie rezolvată. O altă problemă care caracterizează întreaga societate și de care fermierii se lovesc este aceea a depopulării și a lipsei forței de muncă, în mod deosebit în sectorul zootehnic”, a semnalat directorul adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Viza anuală a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
356 de locuri de muncă disponibile
„Târgoviștea, reașezată pe harta metalurgiei europene”
„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”
Primele bare laminate, în producție la Târgoviște
Prima de inserție – Stimulent acordat absolvenților care se angajează!
194 angajări după recenta Bursă generală a locurilor de muncă
Tichetele valorice, înlocuite de carduri la Centrul de Transfuzii
Primăria Runcu pregătește noi asfaltări în localitate


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale