Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.01.2016 23:16

Anul trecut,


A A

66 de dosare, soluționate de Avocatul Poporului în Dâmbovița

❚ 235 de cetățeni au fost primiți în audiențe și au existat 135 de apeluri telefonice ❚ Tot pentru cazuri din Dâmbovița s-au realizat 7 anchete, neexistând nicio sesizare din oficiu

A.M.P.


Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor cetățenilor în raporturile acestora cu autoritățile administrației publice și societățile comerciale aflate sub autoritatea acestora, contribuind la soluționarea conflictelor dintre acestea, pe cale amiabilă, prin mediere și dialog. Petițiile adresate Instituției Avocatul Poporului, precum și audiențele acordate cetățenilor sunt scutite de orice fel de taxă.

Din anul 2007 funcționează și la Ploiești un astfel de birou, care are în competența sa teritorială județele Prahova, Buzău și Dâmbovița. Activitatea acestuia se desfășoară de regulă la sediul din Ploiești, însă o dată pe lună experții acestui birou se deplasează în județele Buzău și Dâmbovița pentru a acorda audiențe și pentru a primi petiții din partea cetățenilor. Situația statistică privind activitatea Biroului teritorial Ploiești pe anul 2015 în ceea ce privește județul Dâmbovița este următoarea: s-au primit în audiență 235 de persoane și 135 de apeluri telefonice. S-au înregistrat 95 de petiții și s-au soluționat 66 de dosare.

Tot pentru cazuri din Dâmbovița s-au realizat 7 anchete și nu a existat nicio sesizare din oficiu. Cele mai frecvente sesizări au avut ca obiect încălcarea de către autoritățile publice a dreptului de petiționare, a dreptului de proprietate privată sau a dreptului la un nivel de trai decent, însă au existat sesizări și cu privire la încălcări ale dreptului la ocrotirea sănătății, a dreptului la muncă și protecția socială a muncii, a dreptului la informație sau a drepturilor persoanelor cu handicap.

În acest an, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului remis redacției, vor continua deplasările lunare în județele Buzău și Dâmbovița, datele urmând a fi transmise în timp util prin intermediul presei și al autorităților locale și județene. La Biroul Teritorial Ploiești, petițiile pot fi trimise și prin poștă (municipiul Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, etaj I, camera 155; tel./fax – 0244-593.227), dar și prin e-mail, la adresa [email protected] sau prin fax.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale