Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.10.2021 00:16

În Dâmbovița,


A A

66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână

66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână

*Inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu a precizat că aceste noi teste vor fi distribuite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, nu de Inspectoratul Școlar

*Până în acest moment, în unitățile de învățământ au fost folosite doar testele rapide, efectuate elevilor doar cu acordul părinților

 

Este oficial, școlarii și preșcolarii vor fi testați de două ori pe săptămână pentru COVID-19 cu teste de salivă care vor fi autoadministrate. Statul va cumpăra 70 de milioane de teste. Județul Dâmbovița are 66.000 de copii în unitățile de învățământ. Inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu a precizat că aceste noi teste vor fi distribuite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, nu de Inspectoratul Școlar.

Până în acest moment, în unitățile de învățământ au fost folosite doar testele rapide, efectuate elevilor doar cu acordul părinților. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că aceste teste vor fi autoadministrabile, iar elevii le vor putea folosi singuri, fără să fie nevoie de personal medical. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a vorbit despre această nouă modalitate de testare pentru elevi.

,,Județul Dâmbovița are 66.000 de elevi și preșcolari. Toți aceștia vor fi testați de două ori pe săptămână, potrivit ordinului comun transmis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Nu prin noi, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița se vor face aceste teste, ci prin Direcția de Sănătate Publică. Noi deocamdată deținem pentru unitățile de învățământ testele rapide. După cum bine știți, acestea vor fi pe bază de salivă. De asemenea, în cazul în care va fi depistat un elev, clasa respectivă va avea cursurile suspendate, care se vor desfășura online, iar după opt zile, cu acordul părinților, elevul poate fi testat. Acest lucru s-a întâmplat des, ca elevii să revină din online după opt zile. Aici vorbim despre testele rapid cum s-a procedat. Rămâne de văzut care va fi procedura cu testele de salivă”, a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general al IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bulina roșie (II)
Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!
Carantina la Târgoviște, criticată virulent
Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Numărul de infectări cu Sars-CoV-2 crește tot mai mult
Bulina roșie (I)
Titu, Crevedia și Văleni intră în carantină zonală
Domnul președinte joacă golf...
Avocatul Poporului suspendă audiențele Biroului Teritorial Ploiești
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale