13.10.2021 00:16

66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână

66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână
Galerie foto

*Inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu a precizat că aceste noi teste vor fi distribuite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, nu de Inspectoratul Școlar

*Până în acest moment, în unitățile de învățământ au fost folosite doar testele rapide, efectuate elevilor doar cu acordul părinților

 

Este oficial, școlarii și preșcolarii vor fi testați de două ori pe săptămână pentru COVID-19 cu teste de salivă care vor fi autoadministrate. Statul va cumpăra 70 de milioane de teste. Județul Dâmbovița are 66.000 de copii în unitățile de învățământ. Inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu a precizat că aceste noi teste vor fi distribuite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, nu de Inspectoratul Școlar.

Până în acest moment, în unitățile de învățământ au fost folosite doar testele rapide, efectuate elevilor doar cu acordul părinților. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că aceste teste vor fi autoadministrabile, iar elevii le vor putea folosi singuri, fără să fie nevoie de personal medical. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a vorbit despre această nouă modalitate de testare pentru elevi.

,,Județul Dâmbovița are 66.000 de elevi și preșcolari. Toți aceștia vor fi testați de două ori pe săptămână, potrivit ordinului comun transmis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Nu prin noi, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița se vor face aceste teste, ci prin Direcția de Sănătate Publică. Noi deocamdată deținem pentru unitățile de învățământ testele rapide. După cum bine știți, acestea vor fi pe bază de salivă. De asemenea, în cazul în care va fi depistat un elev, clasa respectivă va avea cursurile suspendate, care se vor desfășura online, iar după opt zile, cu acordul părinților, elevul poate fi testat. Acest lucru s-a întâmplat des, ca elevii să revină din online după opt zile. Aici vorbim despre testele rapid cum s-a procedat. Rămâne de văzut care va fi procedura cu testele de salivă”, a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general al IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil