Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.03.2015 00:15

Week-end de foc pentru pompieri


A A

14 incendii de vegetație în două zile

14 incendii de vegetație în două zile
În cele mai multe cazuri arderea resturilor vegetale se face fără respectarea normelor legale, astfel că zeci de hectare de vegetație sunt mistuite

În acest sfârșit de săptămână, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița au intervenit la 14 incendii de vegetație, în care au ars cca.10 hectare de vegetație uscată, astfel: Detașamentul Târgoviște (Răzvad/sat Gorgota – 4 ha); Detașamentul Moreni (Moreni – 1 ha; I.L. Caragiale – 4 ha); Detașamentul Pucioasa (Brănești – 1000 mp); Detașamentul Găești (Dragodana – 500 mp); Detașamentul Titu (Titu/cartier Fusea – 100 mp; Produlești – 2000 mp); Garda Voinești (Voinești – 1500 mp); Garda Cornești (Cornești – 5000 mp); Garda Vișina (Uliești – 3000 mp; Petrești – 3000 mp); Garda Potlogi (Corbii Mari – 500 mp); Garda Răcari (Tărtășești – 1500 mp; Răcari – 500 mp). Sâmbătă, 21 martie, la ora 16:32, pompierii de la Detașamentul Moreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Filipeștii de Pădure (jud. Prahova).

Neglijența proprietarului care a uitat un pachet de parafină pe sobă se pare că a condus la producerea incendiului, în care au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de cca.100 mp, piese de mobilier și obiecte de uz gospodăresc.

În aceeași zi, la ora 17:21, pompierii de la Garda Fieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe din comuna Pietroșița. Un coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile se pare că fost cauza producerii incendiului, în care a ars acoperișul casei pe o suprafață de cca.12 mp; la ora 22:35, pompierii de la Detașamentul Moreni au fost solicitați la o casă din comuna Dărmănești pentru stingerea unui incendiu. Acesta a izbucnit la coșul de fum al centralei termice, unde funinginea depusă pe coș s-a aprins și a ars. Intervenția promptă a pompierilor a împiedicat extinderea incendiului la acoperiș, salvând astfel din calea flăcărilor locuința proprietarului.

Duminică, 22 martie, la ora 12:06, pompierii de la Garda Cornești au intervenit pentru stingerea unui incendiu apărut în curtea unei gospodării, se pare de la utilizarea focului deschis, fără supraveghere. Au ars cca. 2000 kg plante furajere. Echipajele SMURD din cadrul ISU Dâmbovița au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 27 de solicitări.

 

Avertismentul pompierilor

Odată cu sosirea primăverii și încălzirea vremii, mulți dâmbovițeni trec la igienizarea terenurilor, grădinilor și livezilor prin arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a vegetației uscate, mulți dintre aceștia desfășurând această activitate fără a respecta măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Trebuie înțeles faptul că aceste incendii pot pune în pericol viața, bunurile materiale și mediul și pot afecta traficul rutier/ feroviar, situații care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanți, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane și materiale. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriștilor, resturilor vegetale și a vegetației uscate riscă a fi sancționate contravențional, conform legislației în vigoare, valoarea amenzii fiind cuprinsă între 1000-2500 lei.

 

Compartiment informare și relații publice ISU Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moldova cu inimă, minte și literatură
Noi facilități de agrement la Parcul Complexului de Natație
Sprijin pentru Centrul Social Creștin din Târgoviște
Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat în această lună
Mii de controale, sute de amenzi de 1 Mai și de Paște
Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale