Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.04.2024 00:19

Contracte de finanțare importante semnate ieri la Consiliul Județean pentru...


A A

1.361 de familii racordate la apă-canal și 17 microbuze școlare electrice

1.361 de familii racordate la apă-canal și 17 microbuze școlare electrice

*Familii din 24 de comune din județul Dâmbovița vor fi racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Acest program se adresează persoanelor vulnerabile, celor care au un venit de sub 1.700 de lei pe membru de familie

 

Contracte noi semnate cu Administrația Fondului de Mediu! Ieri, la Consiliul Județean Dâmbovița,  în cadrul unei conferințe de presă, a fost semnat contractul de finanțare pentru Programul Microbuze Electrice, prin care forul administrativ județean  va achiziționa în perioada următoare 17 microbuze școlare: 9 electrice și 8 hibride în valoare totală de 25 milioane de lei. Aceste microbuze moderne vor ajunge în 17 comune din județul Dâmbovița și vor facilita transportul elevilor către unitățile de învățământ.

Tot în cadrul conferinței de presă de ieri, a fost semnat și contractul de finanțare în valoare de 12,7 milioane de lei în cadrul Programului ,,Prima Conectare”, finanțat din PNRR cu Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, prin care 1.361 de familii din 24 de comune din județul Dâmbovița vor fi racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Acest program se adresează persoanelor vulnerabile, celor care au un venit de sub 1.700 de lei pe membru de familie.

„Aceste microbuze vor ajunge în localitățile  Bărbulețul, Brănești, Lucieni, Conțești, Niculești, Nucet, Ocnița, Petrești, Petroșița, Pucioasa, Răcari, Râul Alb, Sălcioara, Șotânga, Valea Lungă, Valea Mare și Vișinești. Cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu, 466 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă, 268 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de canalizare și 627 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă și racordate la rețeaua de canalizare. Această etapă a programului din județul Dâmbovița are o valoare de 12,7 milioane de lei", a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Consiliul Județean Dâmbovița va beneficia de o finanțare de 100%. Deci din cei 25 de milioane de lei, absolut toți banii sunt eligibili, nu aveți niciun fel de contribuție în cadrul acestui proiect. Sperăm, odată cu achiziționarea acestor microbuze, pe lângă un mediu mai puțin poluant și achiziționarea de microbuze mai prietenoase cu mediul înconjurător, să beneficieze și copiii de un transport civilizat și decent către unitățile de învățământ. Așteptăm cu interes și la o nouă undă de finanțare, pentru a putea consuma cât mai mulți bani și pentru a putea branșa cât mai mulți oameni vulnerabili la resursele de apă și canalizare’’, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale