02.04.2024 00:19

1.361 de familii racordate la apă-canal și 17 microbuze școlare electrice

1.361 de familii racordate la apă-canal și 17 microbuze școlare electrice
Galerie foto

*Familii din 24 de comune din județul Dâmbovița vor fi racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Acest program se adresează persoanelor vulnerabile, celor care au un venit de sub 1.700 de lei pe membru de familie

 

Contracte noi semnate cu Administrația Fondului de Mediu! Ieri, la Consiliul Județean Dâmbovița,  în cadrul unei conferințe de presă, a fost semnat contractul de finanțare pentru Programul Microbuze Electrice, prin care forul administrativ județean  va achiziționa în perioada următoare 17 microbuze școlare: 9 electrice și 8 hibride în valoare totală de 25 milioane de lei. Aceste microbuze moderne vor ajunge în 17 comune din județul Dâmbovița și vor facilita transportul elevilor către unitățile de învățământ.

Tot în cadrul conferinței de presă de ieri, a fost semnat și contractul de finanțare în valoare de 12,7 milioane de lei în cadrul Programului ,,Prima Conectare”, finanțat din PNRR cu Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, prin care 1.361 de familii din 24 de comune din județul Dâmbovița vor fi racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Acest program se adresează persoanelor vulnerabile, celor care au un venit de sub 1.700 de lei pe membru de familie.

„Aceste microbuze vor ajunge în localitățile  Bărbulețul, Brănești, Lucieni, Conțești, Niculești, Nucet, Ocnița, Petrești, Petroșița, Pucioasa, Răcari, Râul Alb, Sălcioara, Șotânga, Valea Lungă, Valea Mare și Vișinești. Cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu, 466 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă, 268 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de canalizare și 627 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă și racordate la rețeaua de canalizare. Această etapă a programului din județul Dâmbovița are o valoare de 12,7 milioane de lei", a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Consiliul Județean Dâmbovița va beneficia de o finanțare de 100%. Deci din cei 25 de milioane de lei, absolut toți banii sunt eligibili, nu aveți niciun fel de contribuție în cadrul acestui proiect. Sperăm, odată cu achiziționarea acestor microbuze, pe lângă un mediu mai puțin poluant și achiziționarea de microbuze mai prietenoase cu mediul înconjurător, să beneficieze și copiii de un transport civilizat și decent către unitățile de învățământ. Așteptăm cu interes și la o nouă undă de finanțare, pentru a putea consuma cât mai mulți bani și pentru a putea branșa cât mai mulți oameni vulnerabili la resursele de apă și canalizare’’, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

 

 

Violeta Stanciu