Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.01.2023 00:20

Editorial


A A

Zelenskiada (I)

Zelenskiada (I)

Când, în urmă cu un an, țarul Putin, în nebunia lui imperială, a dat năvală peste ucraineni, și mai apoi, pe măsură ce războiul acesta îngrozea omenirea, l-am crezut pe Volodimir Zelenski un erou, un fel de arhanghel al dreptății, al luptei pe viață și pe moarte cu balansul de la Kremlin, celebra revistă „Times” așezându-i portretul războinic pe prima pagină – un fel de Premiu Nobel conferit de presă -, nu bănuiam că va veni o zi când vom afla/observa că „împăratul e gol”.

Și uite că momentul să-l vedem în toată penibila postură de erou gonflat a venit. (N.B. Între timp am luat cunoștință de faptul/adevărul că, actorul de comedie președinte și camarila au cam băgat niște pari otrăviți în gardul Rusiei, drept nu într-atât încât Volodea Putin să-și asmută Armata Roșie împotriva Kievului, dar i-a băgat, l-a iritat până la ieșirea din fire pe țar, iar Washingtonul, că avea/are el un interes afacerist prin Ucraina, l-a întărâtat pe comediant înarmându-l până-n dinți).

Noi, românii, am sărit creștinește să le dăm o mână de ajutor ucrainenilor alungați de la casele lor de război, ne-am dat/le dăm și cămașa, și adăpost și pâinea de la gură, bașca niște armamente și cu ce ne-am ales? Cu tifla-n nas. Volodomir se cam face că uită că am dat/dăm, cu profund dezinteres, pomenitul ajutor, ba, în zicerile lui, cică în 1918 și în 1941, românii „au ocupat militar” Bucovina.

Și asta nu este nimic pe lângă ce le face el, și hăitașii lui, românilor din teritoriile smulse României de „țarul roșu” – un personaj sinistru – I.V. Stalin și făcute cadou Kievului. După ce a promulgat legea aia imbecilă a învățământului prin care limbile minorităților sunt cam interzise în școală – pentru că are ce are cu cele câteva milioane de ruși trăitori în Ucraina, dar de ce să le interzici limba? -, s-a lansat într-o prigoană bezmetică împotriva românilor.

(va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale