Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.05.2023 00:19

„Moment istoric pentru infrastructura rutieră dâmbovițeană!”


A A

Start lucrărilor pentru DN 7 Bâldana-Titu

Start lucrărilor pentru DN 7 Bâldana-Titu

* Investiția este una dintre cele mai așteptate de dâmbovițeni, durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, iar în această perioadă se află în pregătire și lărgirea la 4 benzi a drumului național DN71 Bâldana - Târgoviște

 

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, la care a fost prezent și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a fost dat startul lucrărilor pentru cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița. Este vorba despre proiectul „Lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana – Titu, km 30+950 – km 52+350, inclusiv relocare/protejare rețele utilități”, în valoare totală de 258.000.000 de lei (TVA inclus).

Investiția este una dintre cele mai așteptate de dâmbovițeni, întrucât, odată cu modernizarea acestui drum, se vor regăsi următoarele avantaje: trafic fluent; mărirea confortului participanților la trafic; creșterea siguranței circulației rutiere; reducerea numărului de accidente; oportunități sporite de dezvoltare economico-socială pentru localitățile străbătute de DN7 pe acest sector. Durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

La conferința de presă au fost prezenți: vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, prefectul județului, Claudia Gilia, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, parlamentarii – Titus Corlățean, Carmen Holban, Radu Popa, Marian Țachianu, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, primarii localităților tranzitate de lucrările de lărgire a traseului mai sus-amintit.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Din 2007, până astăzi, au fost la conducerea Ministerului Transporturilor 21 de miniștri. Sorin Grindeanu este singurul care și-a asumat, acum un an și jumătate, proiecte importante pentru județul Dâmbovița și iată că, astăzi, încep efectiv lucrările pe DN7 Bâldana - Titu. Mă bucur să vă anunț că lucrurile au intrat pe drumul cel bun și că, de astăzi, dăm startul lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN7 Bâldana - Titu (…).  Tot în această perioadă, sub mandatul domnului Sorin Grindeanu, suntem în faza de proiectare a DN7. Acest obiectiv, pe care ni l-am asumat, vine în continuarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de km, a drumului național DN71 Bâldana - Târgoviște. La sfârșitul anului 2023 vor începe lucrările”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii: „În urmă cu câteva zile a fost desemnat și câștigătorul pe tronsonul Târgoviște - Sinaia, a fost eliberată autorizația de construire pe Bâldana – Titu. În acest moment se lucrează și la Bâldana - Târgoviște la proiectare, urmează să se intre și acolo în faza de execuție”.

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița: „Tot respectul pentru modul în care domnul vicepremier și ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a știut să se implice și să susțină un avans al acestui proiect care mă face pe mine să-i contrazic pe colegii mei, pe domnul vicepremier și pe domnul președinte al CJD, că este un moment important, eu aș spune că este un moment istoric, pentru că după atâția ani de discuții se încep lucrările”.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale