30.05.2023 00:19

Start lucrărilor pentru DN 7 Bâldana-Titu

Start lucrărilor pentru DN 7 Bâldana-Titu
Galerie foto

* Investiția este una dintre cele mai așteptate de dâmbovițeni, durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, iar în această perioadă se află în pregătire și lărgirea la 4 benzi a drumului național DN71 Bâldana - Târgoviște

 

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, la care a fost prezent și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a fost dat startul lucrărilor pentru cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița. Este vorba despre proiectul „Lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana – Titu, km 30+950 – km 52+350, inclusiv relocare/protejare rețele utilități”, în valoare totală de 258.000.000 de lei (TVA inclus).

Investiția este una dintre cele mai așteptate de dâmbovițeni, întrucât, odată cu modernizarea acestui drum, se vor regăsi următoarele avantaje: trafic fluent; mărirea confortului participanților la trafic; creșterea siguranței circulației rutiere; reducerea numărului de accidente; oportunități sporite de dezvoltare economico-socială pentru localitățile străbătute de DN7 pe acest sector. Durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

La conferința de presă au fost prezenți: vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, prefectul județului, Claudia Gilia, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, parlamentarii – Titus Corlățean, Carmen Holban, Radu Popa, Marian Țachianu, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, primarii localităților tranzitate de lucrările de lărgire a traseului mai sus-amintit.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Din 2007, până astăzi, au fost la conducerea Ministerului Transporturilor 21 de miniștri. Sorin Grindeanu este singurul care și-a asumat, acum un an și jumătate, proiecte importante pentru județul Dâmbovița și iată că, astăzi, încep efectiv lucrările pe DN7 Bâldana - Titu. Mă bucur să vă anunț că lucrurile au intrat pe drumul cel bun și că, de astăzi, dăm startul lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN7 Bâldana - Titu (…).  Tot în această perioadă, sub mandatul domnului Sorin Grindeanu, suntem în faza de proiectare a DN7. Acest obiectiv, pe care ni l-am asumat, vine în continuarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de km, a drumului național DN71 Bâldana - Târgoviște. La sfârșitul anului 2023 vor începe lucrările”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii: „În urmă cu câteva zile a fost desemnat și câștigătorul pe tronsonul Târgoviște - Sinaia, a fost eliberată autorizația de construire pe Bâldana – Titu. În acest moment se lucrează și la Bâldana - Târgoviște la proiectare, urmează să se intre și acolo în faza de execuție”.

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița: „Tot respectul pentru modul în care domnul vicepremier și ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a știut să se implice și să susțină un avans al acestui proiect care mă face pe mine să-i contrazic pe colegii mei, pe domnul vicepremier și pe domnul președinte al CJD, că este un moment important, eu aș spune că este un moment istoric, pentru că după atâția ani de discuții se încep lucrările”.

 

 

Ștefan Khalil