Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.02.2023 00:16

Ieri, ISJ Dâmbovița a luat măsuri: mutarea elevului-problemă la altă școală


A A

Protestul de la Coresi, „dezamorsat”?

Protestul de la Coresi, „dezamorsat”?

*Tensiunile încă mocnesc: unii părinți afirmă că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ

 

Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a hotărât, cu aprobarea Consiliului de Administrație al IȘJ, transferul elevului-problemă de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște la Școala Gimnazială Răzvad-Valea Voievozilor. Elevul devenise obiectul unei stări generale de nemulțumire printre foarte mulți părinți ai copiilor înscriși la Școala Coresi, care acuzau comportamentul violent al băiețelului de clasa a III-a. Tensiunile culminaseră cu un protest masiv organizat în fața Școlii Coresi în data de 21 februarie a.c., iar o nouă manifestație a părinților fusese anunțată pentru data de 1 martie a.c., întrucât situația nu fusese rezolvată.

Totuși, potrivit hotărârii de ieri a ISJ Dâmbovița, părinții elevului-problemă au solicitat transferul copilului la Răzvad, unde se pare că familia acestuia ar avea, de fapt, domiciliul. Astfel, cel puțin pentru moment, protestul anunțat pentru 1 martie ar fi fost „dezamorsat”. Tensiunile sunt însă departe de a se fi stins, fiindcă există părinți care susțin că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ. Și, desigur, printre cei mai îngrijorați se numără chiar părinții copiilor înscriși la Școala din Răzvad la care urmează să fie transferat băiețelul-problemă. „O să ne ținem noi copii acasă acum. Noi, cei care am ales o școală liniștită, până astăzi”, susține unul dintre părinții elevilor de la Școala din Răzvad.  Autoritățile din învățământul dâmbovițean susțin că legislația nu le oferă foarte multe „portițe” de rezolvare a acestei probleme, singura speranță fiind în eforturile de a îndrepta comportamentul elevului.

 

 

V.A.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei
Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale