28.02.2023 00:16

Protestul de la Coresi, „dezamorsat”?

Protestul de la Coresi, „dezamorsat”?
Galerie foto

*Tensiunile încă mocnesc: unii părinți afirmă că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ

 

Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a hotărât, cu aprobarea Consiliului de Administrație al IȘJ, transferul elevului-problemă de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște la Școala Gimnazială Răzvad-Valea Voievozilor. Elevul devenise obiectul unei stări generale de nemulțumire printre foarte mulți părinți ai copiilor înscriși la Școala Coresi, care acuzau comportamentul violent al băiețelului de clasa a III-a. Tensiunile culminaseră cu un protest masiv organizat în fața Școlii Coresi în data de 21 februarie a.c., iar o nouă manifestație a părinților fusese anunțată pentru data de 1 martie a.c., întrucât situația nu fusese rezolvată.

Totuși, potrivit hotărârii de ieri a ISJ Dâmbovița, părinții elevului-problemă au solicitat transferul copilului la Răzvad, unde se pare că familia acestuia ar avea, de fapt, domiciliul. Astfel, cel puțin pentru moment, protestul anunțat pentru 1 martie ar fi fost „dezamorsat”. Tensiunile sunt însă departe de a se fi stins, fiindcă există părinți care susțin că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ. Și, desigur, printre cei mai îngrijorați se numără chiar părinții copiilor înscriși la Școala din Răzvad la care urmează să fie transferat băiețelul-problemă. „O să ne ținem noi copii acasă acum. Noi, cei care am ales o școală liniștită, până astăzi”, susține unul dintre părinții elevilor de la Școala din Răzvad.  Autoritățile din învățământul dâmbovițean susțin că legislația nu le oferă foarte multe „portițe” de rezolvare a acestei probleme, singura speranță fiind în eforturile de a îndrepta comportamentul elevului.

 

 

V.A.