Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.03.2023 00:15

În Dâmbovița, se ascut nemulțumirile în sistemul de învățământ


A A

Profesorii pregătesc pichetarea Prefecturii

Profesorii pregătesc pichetarea Prefecturii

*„Sperăm la o participare mai numeroasă, adică îmi doresc undeva la 300 de membrii de sindicat care să participe la pichetarea Prefecturii Dâmbovița” *„Noi sperăm ca acum să se trezească și colegii noștri și să facem niște proteste care să-i pună pe guvernanți pe gânduri și să ia o decizie pentru că acum se discută despre o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar”

 

Sindicaliștii din educație se pregătesc de proteste! Președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu, ne-a declarat ieri că, la nivel de județ, va avea loc o nouă acțiune de pichetare a Prefecturii Dâmbovița, cel mai probabil în a doua parte a lunii martie 2023, după care este foarte posibil să urmeze un miting de proporții la București, la nivel național, pentru că din 2016 nu s-a mai făcut un protest național în educație cu mii de oameni.

De asemenea, sindicalistul nu exclude nici varianta ca în lunile următoare, în perioada aprilie - mai, să aibă loc și boicotarea examenelor de final de an și chiar o grevă în sistem. Marius Popescu recunoaște că singura satisfacție este că începând cu 1 ianuarie 2023 a intrat în vigoare legea salarizării pentru o parte din personalul din învățământ, cu mențiunea că personalul nedidactic a rămas, din nou, în aer. Pentru aceștia din urmă nu s-a aplicat integral legea salarizării, rămânând  cu restanțe de 10-14%.

„Noi am depus la Prefectură un memoriu cu toate nemulțumirile din sistem... Urmează ca la întâlnirea din 11 martie 2023, de la nivel județean, cu Colegiul liderilor, însemnând liderii tuturor sindicatelor din județ, adică peste 150 de grupe sindicale, să luăm o decizie cu privire la calendarul protestelor. Vom protesta și noi, la fel ca și ceilalți colegi din țară, mai precis la nivel de Prefectură și sperăm la o participare mai numeroasă, adică îmi doresc undeva la 300 de membrii de sindicat care să participe la pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Nu știm exact data, dar în luna martie va fi cu siguranță. Aceste memorii au fost făcute la nivel național și ele sunt practic transmise de către  Federație, adică memoriul de la Dâmbovița nu va fi diferit față de cel de la Dolj. Nu s-a întâmplat nimic de la depunerea memoriilor noastre. Singura satisfacție, dar parțială, este că începând  cu 1 ianuarie 2023 a intrat în vigoare, în sfârșit, legea salarizării pentru o parte din personalul din învățământ. Spun o parte pentru că nedidacticul în continuare nu este beneficiarul integral al legii salarizării, adică mai au restanțe, unii dintre colegii,  și de 10-14%. Nici personalul didactic nu este mulțumit dacă ne gândim numai la inflație, la scumpirile din ultimul an. Un profesor care intră acum în sistem are un salariu de circa 2600 lei net, cum poți să fii mulțumit cu banii aceștia? Nemulțumirile sunt numeroase. Noi sperăm ca acum să se trezească și colegii noștri și să facem niște proteste care să-i pună pe guvernanți pe gânduri și să ia o decizie pentru că acum se discută despre o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar”, a declarat liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Eroica”, la o lansare patriotică
„Pictură plus pictură egal pictură”
ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, în Programul pentru școli al României
Evenimente educaționale importante la ISJ Dâmbovița
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean
Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a
Peste 15.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor
Imnografia creștină, izvor al Sfintei TradițiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale