Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.09.2022 00:17

Ieri,


A A

Prima zi de școală, cu festivități emoționante de deschidere

Prima zi de școală, cu festivități emoționante de deschidere

*Primarul Daniel Cristian Stan a fost alături de numeroși elevi din Târgoviște în prima zi de școală, participând la deschiderea mai multor unități de învățământ din municipiu

 

Toate unitățile de învățământ și-au deschis ieri porțile pentru a-i întâmpina pe școlari și preșcolari. Noul an școlar a început, mai devreme de această dată, dar la fel de încărcat de emoții și noi provocări pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, părinți și bunici.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a participat luni, 05 septembrie 2022, la festivitățile de deschidere a mai multor instituții de învățământ, după cum urmează: Liceul Teoretic „Petru Cercel”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Colegiul Național Constantin Carabella și Colegiul Național „Constantin Catacuzino”. Daniel Cristian Stan le-a transmis elevilor care au pășit cu încredere către noul an școlar mult succes și gânduri bune. Acesta este absolvent al Colegiului Național „Constantin Carabella”, iar din acest motiv a ales să susțină un discurs special la festivitatea de deschidere a acestei unități de învățământ.

„Mă bucur că astăzi sunt în fața dumneavoastră. Nu o să vă țin un discurs lung, pentru că sunt sigur că abia așteptași să intrați în sălile de clasă. O să vă rog în schimb să faceți un exercițiu de imaginație. Imaginați-vă că în loc de prima zi de școală, astăzi este prima zi a dumneavoastră de serviciu. Vă rog să vă imaginați că vă treziți dimineața și vă duceți într-un loc care nu vă place. Și trebuie să faceți acest lucru opt ore pe zi, cel puțin, cinci zile pe săptămână, cel puțin. În acel moment, când o viață întreagă trebuie să faci ceva ce nu-ți place…vă veți dori să vă întoarceți la școală. Din acest motiv, e bine să faceți tot ceea ce ține de dumneavoastră să faceți profesia care vă va oferi satisfacție. Cred că despre asta este vorba, iar acest lucru este cel mai important. O profesie o ai pentru toată viața, iar de dumneavoastră depinde dacă va fi profesia care vă place, pentru care vă veți treziți dimineața optimiști sau ajungeți să aveți o profesie care nu vă place, iar atunci când vă va suna de dimineață ceasul de trezire abia o să vă dați jos din pat. Am spus lucrul acesta pentru că majoritatea sunteți la liceu și sunteți la momentul în care trebuie să faceți o alegere foarte importantă, așa că nu irosiți orele petrecute la școală. Un gând bun și pentru cadrele didactice, mulțumiri și felicitări pentru ceea ce faceți pentru comunitatea târgovișteană. Eu sunt absolvent al Liceului «Constantin Carabella» și mă mândresc de fiecare dată cu acest lucru. De aceea, în fiecare an, de câte ori sunt invitat la deschidere, vin cu mare plăcere”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

La festivitatea de deschidere la Colegiul Național „Constantin Carabella” a participat și subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu, fost elev și el al acestei unități de învățământ.

„Trebuie să vă mărturisesc că sunt puțin emoționat la această deschidere. Acum 29 de ani am terminat liceul aici. La fel ca domnul primar, pot să spun că sunt mândru că am absolvit un liceu de asemenea prestigiu. Cred că și dumneavoastră aveți toate motivele din lume să fiți mândri că sunteți elevi la acest liceu, deoarece aveți niște cadre didactice deosebite, poate printre cele mai pregătite cadre didactice din județ, dar și din România, deoarece Colegiul Național «Constantin Carabella» trimite elevi foarte bine pregătiți la competițiile naționale, care se întorc și cu premii”, a transmis subprefectul județului Dâmbovița, Corneliu Sălișteanu.

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște
Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

LA 105 ani de la Marea unire (II)

România fiind parte a Uniunii Europene, cu o parte întru „suveranitatea comunitară”, dictându-i-se și interele sultanatului bruxellez, riscă ca din STAT UNITAR, INDEPENDENT ȘI SUVERAN să-și schimbe statusul într-unul de regiune cu unele teritorii… dăruite, la ordin, euroregiunilor vecine. Nu mi-am propus să înspăimânt pe nimeni.

Atrag atenția și, așa cum am mai făcut-o,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale