06.09.2022 00:17

Prima zi de școală, cu festivități emoționante de deschidere

Prima zi de școală, cu festivități emoționante de deschidere
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a fost alături de numeroși elevi din Târgoviște în prima zi de școală, participând la deschiderea mai multor unități de învățământ din municipiu

 

Toate unitățile de învățământ și-au deschis ieri porțile pentru a-i întâmpina pe școlari și preșcolari. Noul an școlar a început, mai devreme de această dată, dar la fel de încărcat de emoții și noi provocări pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, părinți și bunici.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a participat luni, 05 septembrie 2022, la festivitățile de deschidere a mai multor instituții de învățământ, după cum urmează: Liceul Teoretic „Petru Cercel”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Colegiul Național Constantin Carabella și Colegiul Național „Constantin Catacuzino”. Daniel Cristian Stan le-a transmis elevilor care au pășit cu încredere către noul an școlar mult succes și gânduri bune. Acesta este absolvent al Colegiului Național „Constantin Carabella”, iar din acest motiv a ales să susțină un discurs special la festivitatea de deschidere a acestei unități de învățământ.

„Mă bucur că astăzi sunt în fața dumneavoastră. Nu o să vă țin un discurs lung, pentru că sunt sigur că abia așteptași să intrați în sălile de clasă. O să vă rog în schimb să faceți un exercițiu de imaginație. Imaginați-vă că în loc de prima zi de școală, astăzi este prima zi a dumneavoastră de serviciu. Vă rog să vă imaginați că vă treziți dimineața și vă duceți într-un loc care nu vă place. Și trebuie să faceți acest lucru opt ore pe zi, cel puțin, cinci zile pe săptămână, cel puțin. În acel moment, când o viață întreagă trebuie să faci ceva ce nu-ți place…vă veți dori să vă întoarceți la școală. Din acest motiv, e bine să faceți tot ceea ce ține de dumneavoastră să faceți profesia care vă va oferi satisfacție. Cred că despre asta este vorba, iar acest lucru este cel mai important. O profesie o ai pentru toată viața, iar de dumneavoastră depinde dacă va fi profesia care vă place, pentru care vă veți treziți dimineața optimiști sau ajungeți să aveți o profesie care nu vă place, iar atunci când vă va suna de dimineață ceasul de trezire abia o să vă dați jos din pat. Am spus lucrul acesta pentru că majoritatea sunteți la liceu și sunteți la momentul în care trebuie să faceți o alegere foarte importantă, așa că nu irosiți orele petrecute la școală. Un gând bun și pentru cadrele didactice, mulțumiri și felicitări pentru ceea ce faceți pentru comunitatea târgovișteană. Eu sunt absolvent al Liceului «Constantin Carabella» și mă mândresc de fiecare dată cu acest lucru. De aceea, în fiecare an, de câte ori sunt invitat la deschidere, vin cu mare plăcere”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

La festivitatea de deschidere la Colegiul Național „Constantin Carabella” a participat și subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu, fost elev și el al acestei unități de învățământ.

„Trebuie să vă mărturisesc că sunt puțin emoționat la această deschidere. Acum 29 de ani am terminat liceul aici. La fel ca domnul primar, pot să spun că sunt mândru că am absolvit un liceu de asemenea prestigiu. Cred că și dumneavoastră aveți toate motivele din lume să fiți mândri că sunteți elevi la acest liceu, deoarece aveți niște cadre didactice deosebite, poate printre cele mai pregătite cadre didactice din județ, dar și din România, deoarece Colegiul Național «Constantin Carabella» trimite elevi foarte bine pregătiți la competițiile naționale, care se întorc și cu premii”, a transmis subprefectul județului Dâmbovița, Corneliu Sălișteanu.

 

Ștefan Khalil