Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2024 00:20

Editorial


A A

Interviu nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin

Interviu nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin

Titlul pe care l-am ales nu este unul senzaționalist, nici pe departe, și asta pentru că interviul surpriză acordat jurnalistului american Tucker Carlson de actualul țar Vladimir Velikii (Vladimir cel Mare) te obligă să-l descifrezi în mai multe chei care, fără doar și poate, pot fi privite și ca niște capete de atac/lupă ale unei ogive nucleare. Și, tocmai de aceea, nu este unul liniștitor. Este teribil de parșiv.

Intervievatul - declarat de Curtea Penală Internațională de la Haga drept „criminal împotriva umanității”, conform deciziei care, de fapt, l-a pus sub urmărire dincolo de fruntariile Federației Ruse - și-a interpretat cu viclenie și inteligență rolul în spectacolul mediatic al lui Carlson, afișând aerul unui stăpân imperial invincibil, dar care se face a nu înțelege ce are lumea cu el, de ce îl condamnă.

Cu toate că, în câteva momente a cam stat pe gânduri, yankeul nelăsându-i prea mult timp de respirație (sunt convins că a fost vorba de o regie a spectacolului). Și chiar și în Statele Unite, și în Europa, mai ales, și oamenii de rând și oficialități s-au agitat cu grăbire (degeaba) să-l condamne pentru că a avut inspirația curajoasă (oare?) de a-l lua la întrebări pe țar.

Eu zic că rău nu a fost că a făcut-o, având în vedere libertatea democratică la exprimare (freedom of speech), pentru că, astfel, efectul interviului a fost să fie un avertisment nuclear – și, repet, nu mă joc cu cuvintele – o trezire la realitate, la ce ne așteaptă, amenințarea urmașului lui Ivan cel Groaznic, Petru cel Mare și Stalin simțindu-se, pentru cine știe să descifreze printre rânduri, ca o răsuflare a iadului.

Vladimir Velikii, destins, uneori surâzător, s-a avântat și în lungi explicații de natură istorică ca și cum și-ar fi căutat argumente… de necombătut. Și ca să fiu sincer până la capăt, am avut impresia că a fost o tăifăsuire, repet, aranjată cu… bunăvoința țarului, care a dorit, să i se ridice, cu dedicare, mingea la fileul de la Kremlin, confecționat din fake-news-uri bolșevic revanșarde.

 

(va urma)

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale