Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.02.2024 00:19

În Bucegii dâmbovițeni,


A A

Intervenție riscantă a salvamontiștilor

Intervenție riscantă a salvamontiștilor

*Date fiind condițiile meteo nefavorabile (temperatura scăzută și vânt), salvamontiștii au intervenit într-un timp foarte scurt pentru acordarea primului ajutor și transportarea celor două victime la Baza Peștera

 

 

Rodica Vasiliu


 

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflată la Baza de salvare montană Peștera a fost alertată, în data de 18 februarie 2024, în jurul orei 18:00, să intervină în sprijinul unui grup de șapte turiști care se aflau în Șaua Bătrâna la o altitudine de 2000. Două persoane din cadrul grupului erau epuizate fizic și ușor hipotermice, fiind în imposibilitatea de a se deplasa. Date fiind condițiile meteo nefavorabile (temperatura scăzută și vânt), salvamontiștii au intervenit într-un timp foarte scurt pentru acordarea primului ajutor și transportarea celor două victime la Baza Peștera. Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani pe un ATV cu șenile, a pornit către zona specificată de turiști, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă, aceștia au ajuns la victime în jurul orei 18:35. A doua echipă de salvare formată din trei salvatori a însoțit restul grupului până la Baza Peștera. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 21:30 când tot grupul împreună cu salvamontiștii au coborât de pe munte și au fost duși la o unitate de cazare.

„Specficăm faptul că turiștii sunt în afara oricărui pericol urmând să își continue deplasarea către casă. Îi rugăm pe turiștii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo”, a precizat Ștefan Răzvan Deaconescu, șef Serviciu Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale