Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.11.2023 00:16

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, reacție despre...


A A

Forma finală a declarației de meditații pentru profesori

Forma finală a declarației de meditații pentru profesori

*Această declarație ar urma să cuprindă informații legate de meditațiile pe care profesorii le susțin cu elevii și școlile de la care provin aceștia, conform declarațiilor lui Sorin Ion, Secretar de stat în Ministerul Educației

 

Ministerul Educației anunță că forma finală a declarației de interese pentru profesori, cunoscută și sub numele de „declarația de meditații”, se va situa „undeva la mijloc”, conform declarațiilor lui Sorin Ion, Secretar de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița. Acest anunț vine ca răspuns la valul de proteste și discuții aprinse care au apărut în mediul online și pe grupurile de profesori de pe Facebook în legătură cu formularul de declarație de interese pus în dezbatere publică.

Potrivit lui Sorin Ion, declarația de interese este o necesitate pentru conformitatea cu Legea 198/2023, care prevede că personalul didactic de predare trebuie să respecte valorile și principiile legii și să reprezinte un model de etică și integritate pentru elevi și societate. Această declarație ar urma să cuprindă informații legate de meditațiile pe care profesorii le susțin cu elevii și școlile de la care provin aceștia.

Deși forma finală a declarației nu a fost încă stabilită, autoritățile sunt conștiente de preocupările și criticile aduse în legătură cu acest aspect. Liderul sindical Marius Nistor a subliniat că procedura propusă, care impune o monitorizare detaliată a meditațiilor și impune profesorilor să declare date suplimentare, poate fi percepută ca prea restrictivă.

Noua lege a Educației, care a intrat în vigoare în septembrie, interzice explicit meditațiile cu elevii de la propria clasă, considerându-le o abatere disciplinară. „Nu facem decât să transpunem într-o metodologie ceea ce spune legea. Forma finală va fi undeva la mijloc. Am experiență lungă de tot la catedră. Întotdeauna meditația cu propriul copil, cu copilul de la clasă, chiar dacă tu ești un om onest și-ți propui să nu te influențeze în evaluarea acelui copil, asta se va întâmpla, e în firea omenească”, a declarat Sorin Ion.

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Două Olimpiade Naționale la Târgoviște
„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale