Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.03.2024 00:15

Semnal tras de liderul Sindicatului Meridian Dâmbovița, Ion Oproiu:


A A

"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"


*„Sistemul este scăpat din mâini în momentul de față deoarece guvernanții nu se mai ocupă de latura socială, de latura economică în România”

 

Violeta Stanciu


Liderul Sindicatului Meridian Dâmbovița, Ion Oproiu, și-a arătat revolta și îngrijorarea față de situația extrem de dificilă în care se află o mare parte dintre dâmbovițeni, fie ei pensionari sau salariați! Acesta semnalează că salariile și pensiile, chiar dacă au mai crescut, nu pot să țină pasul cu creșterea inflației care a dus la explozia tuturor prețurilor fie că vorbim de alimente, produse industriale, servicii, investigații medicale, și nu numai. De asemenea, Ion Oproiu atrage atenția factorilor decidenți că s-a ajuns la situația în care coșul de consum este de aproximativ 4000 lei/lună pentru ca o persoană să supraviețuiască, nu să trăiască în condiții normale. Nici factorul politic nu a fost trecut cu vedere de liderul de sindicat Ion Oproiu care consideră că politicienii sunt vinovați de situația în care a ajuns țara în momentul de față.

„Situația este foarte complicată și nu numai în structura organizațiilor de pensionari, ci și în structura salariaților. Fie că sunt în sistemul public, fie că sunt în sistemul privat situația este dramatică pentru că salariile sunt aceleași de ani de zile, o parte din ele au crescut dar degeaba au crescut pentru că inflația a crescut și ea. Este bine cunoscut ce se întâmplă! Vedeți prețurile, fie că sunt ele alimentare, că sunt industriale, că sunt servicii, medicamente, investigații clinice sau paraclinice, deci degeaba au crescut salariile și pensiile pentru că inflația este mult mai rapidă decât creșterea salariilor. Noi considerăm că sistemul este scăpat din mâini în momentul de față deoarece guvernanții nu se mai ocupă de latura socială, de latura economică în România. Nu-i mai interesează că nu avem spitale, că nu avem școli, că nu avem o asistență medicală corespunzătoare. În momentul de față, coșul de consum este de 3840 lei, deci de 4000 lei/lună pentru ca o persoană să supraviețuiască. Deci, atenție, să supraviețuiască, nu să trăiască în niște condiții normale, nu să mai îngrijească și copii, să se mai îngrijească, să mai meargă și la un spectacol sau să plece într-un weekend. Situația este dramatică. Indiferent ce se întâmplă clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere, ei nu mai pot stăpâni fenomenul economic și social din România. Datoria externă este de 60% din PIB, deci suntem o țară bolnavă în totalitate, cu șanse minime de redresare”, a semnalat Ion Oproiu, lider Sindicatul Meridian Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra
Dezvoltarea rețelei de suport pentru consumatorii de droguri
Cursuri de formare profesională gratuite
Pensia nu ține pasul cu inflația
MESAJ DE CONDOLEANȚE


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale