14.03.2024 00:15

"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"


Galerie foto

*„Sistemul este scăpat din mâini în momentul de față deoarece guvernanții nu se mai ocupă de latura socială, de latura economică în România”

 

Violeta Stanciu


Liderul Sindicatului Meridian Dâmbovița, Ion Oproiu, și-a arătat revolta și îngrijorarea față de situația extrem de dificilă în care se află o mare parte dintre dâmbovițeni, fie ei pensionari sau salariați! Acesta semnalează că salariile și pensiile, chiar dacă au mai crescut, nu pot să țină pasul cu creșterea inflației care a dus la explozia tuturor prețurilor fie că vorbim de alimente, produse industriale, servicii, investigații medicale, și nu numai. De asemenea, Ion Oproiu atrage atenția factorilor decidenți că s-a ajuns la situația în care coșul de consum este de aproximativ 4000 lei/lună pentru ca o persoană să supraviețuiască, nu să trăiască în condiții normale. Nici factorul politic nu a fost trecut cu vedere de liderul de sindicat Ion Oproiu care consideră că politicienii sunt vinovați de situația în care a ajuns țara în momentul de față.

„Situația este foarte complicată și nu numai în structura organizațiilor de pensionari, ci și în structura salariaților. Fie că sunt în sistemul public, fie că sunt în sistemul privat situația este dramatică pentru că salariile sunt aceleași de ani de zile, o parte din ele au crescut dar degeaba au crescut pentru că inflația a crescut și ea. Este bine cunoscut ce se întâmplă! Vedeți prețurile, fie că sunt ele alimentare, că sunt industriale, că sunt servicii, medicamente, investigații clinice sau paraclinice, deci degeaba au crescut salariile și pensiile pentru că inflația este mult mai rapidă decât creșterea salariilor. Noi considerăm că sistemul este scăpat din mâini în momentul de față deoarece guvernanții nu se mai ocupă de latura socială, de latura economică în România. Nu-i mai interesează că nu avem spitale, că nu avem școli, că nu avem o asistență medicală corespunzătoare. În momentul de față, coșul de consum este de 3840 lei, deci de 4000 lei/lună pentru ca o persoană să supraviețuiască. Deci, atenție, să supraviețuiască, nu să trăiască în niște condiții normale, nu să mai îngrijească și copii, să se mai îngrijească, să mai meargă și la un spectacol sau să plece într-un weekend. Situația este dramatică. Indiferent ce se întâmplă clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere, ei nu mai pot stăpâni fenomenul economic și social din România. Datoria externă este de 60% din PIB, deci suntem o țară bolnavă în totalitate, cu șanse minime de redresare”, a semnalat Ion Oproiu, lider Sindicatul Meridian Dâmbovița.