Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.10.2013 02:00

VIDEO :: Ar putea ajunge în dotarea Armatei Române și chiar spre export!


A A

Blindatul morenar Saur 2, în teste la Craiova

Blindatul morenar Saur 2, în teste la Craiova
50 de transportoare de la Moreni ar putea fi cumpărate de Ministerul Apărării

CORVIN DUMITRICĂ


După ani de promisiuni fără nici o finalitate pentru Automecania Moreni, transportorul blindat Saur 2 ar putea ajunge în teatrele de operațiuni. Pentru prima dată de când a fost creată, „reptila” de fier a Automecanica Moreni părăsește incinta fabricii pentru a fi supusă unor teste de anduranță la Craiova.

 

 

Blindatul are aparatură la bord de ultimă generație și a primit toate calificativele de siguranță pentru militari, în ceea ce privește carcasa.

 

Testele vor stabili cum se comportă transportorul în diverse situații de urgență. Următoarele două săptămâni vor fi decisive pentru industria militară a României, pentru că dacă SAUR 2 va trece probele, acesta ar putea intra în dotarea armatei române și ulterior, vândut la export.

 

SAUR 2 are un motor de 360 de cai putere și un rezervor de 400 de litri, ceea ce îi asigură o autonomie de 700 de kilometri. Are o capacitate de 12 persoane, cu tot cu șofer.

 

Dan Tache, directorul general ROMARM, a declarat miercuri, 9 octombrie a.c., la o întâlnire la care a participat și ministrul Apărării, Mircea Dușa, că 50 de transportoare de la Moreni ar putea fi cumpărate de Ministerul Apărării.

 

SAUR 2 are un standard de protecție de 2b, iar Automecanica Moreni pregătește și TBT 8x8,care junge la un grad de protecție de 4, concurând astfel cu blindatele americane, mult mai scumpe.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Razie rutieră de amploare
Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an
AJOFM Dâmbovița anunță noi posturi disponibile
Prelungirea termenului pentru cererile de plată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale