Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.10.2013 02:00

VIDEO :: Ar putea ajunge în dotarea Armatei Române și chiar spre export!


A A

Blindatul morenar Saur 2, în teste la Craiova

Blindatul morenar Saur 2, în teste la Craiova
50 de transportoare de la Moreni ar putea fi cumpărate de Ministerul Apărării

CORVIN DUMITRICĂ


După ani de promisiuni fără nici o finalitate pentru Automecania Moreni, transportorul blindat Saur 2 ar putea ajunge în teatrele de operațiuni. Pentru prima dată de când a fost creată, „reptila” de fier a Automecanica Moreni părăsește incinta fabricii pentru a fi supusă unor teste de anduranță la Craiova.

 

 

Blindatul are aparatură la bord de ultimă generație și a primit toate calificativele de siguranță pentru militari, în ceea ce privește carcasa.

 

Testele vor stabili cum se comportă transportorul în diverse situații de urgență. Următoarele două săptămâni vor fi decisive pentru industria militară a României, pentru că dacă SAUR 2 va trece probele, acesta ar putea intra în dotarea armatei române și ulterior, vândut la export.

 

SAUR 2 are un motor de 360 de cai putere și un rezervor de 400 de litri, ceea ce îi asigură o autonomie de 700 de kilometri. Are o capacitate de 12 persoane, cu tot cu șofer.

 

Dan Tache, directorul general ROMARM, a declarat miercuri, 9 octombrie a.c., la o întâlnire la care a participat și ministrul Apărării, Mircea Dușa, că 50 de transportoare de la Moreni ar putea fi cumpărate de Ministerul Apărării.

 

SAUR 2 are un standard de protecție de 2b, iar Automecanica Moreni pregătește și TBT 8x8,care junge la un grad de protecție de 4, concurând astfel cu blindatele americane, mult mai scumpe.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate
Avansează lucrările la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiară pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economică”
673 de locuri de muncă disponibile
Pensionarii nu ies în stradă pentru proteste
676 de locuri de muncă disponibile
Fondurile de vânătoare, la mare căutare
„Legea salarizării bugetarilor mai rău i-a învrăjbit”
„DJ 712 va intra în faza de licitație”
Sancțiuni aspre pentru incendiile de vegetațiePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale