Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.03.2024 00:16

CARP OMENIA Târgoviște, „colac de salvare”


A A

Beneficiarii de ajutor social, mai corecți în rambursarea împrumutului decât cei cu pensii mari

Beneficiarii de ajutor social, mai corecți în rambursarea împrumutului decât cei cu pensii mari

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Omenia Târgoviște, ,,colacul de salvare’’ al celor care nu au unde să se împrumute în condiții cât de cât decente, pentru că băncile se adresează în mod special firmelor și oamenilor de afaceri! În aceste condiții casele de ajutor reciproc ale pensionarilor au ajuns  instituțiile de credit cele mai apropiate de oamenii simpli, de cei care trăiesc din salarii, pensii și chiar din  ajutoare sociale.

Un aspect surprinzător, semnalat de președinta CARP Omenia Târgoviște, Elena Chițu, se referă la beneficiarii de ajutor social care vin să se împrumute și care sunt mult mai corecți, în rambursarea creditului, decât seniorii cu pensii mari.  

„Avem mulți salariați de la SRL-uri, de la firme, care au venit către noi, pentru că oamenii nu au unde să se ducă, nu au unde să se împrumute. Am primit în decembrie o adresă de la Federația Națională Omenia, unde sunt membră și eu în Comitetul Director, prin care ne făcea cunoscut că e bine să nu primim și să nu acordăm împrumuturi la cei care au ajutoarele acestea sociale, pentru că nu sunt oribile. Am răspuns Federației că nu putem să fim de acord, că nu putem să le dăm în cap și noi. De ce? Pentru că aceștia sunt mai corecți decât cei cu pensii mari. Noi nu avem cazuri de restanțieri care să nu-și plătească ratele. Tocmai aceștia, amărâți, cu ajutor social vin și plătesc. Nu avem cazuri care să fie cu restanță. Noi acordăm împrumuturi și la aceștia, pentru că la bancă nu-i primește. Unde să se ducă, la Provident care le cere rată săptămânală? Noi nu avem cazuri care să fie restanță și să nu-și plătească obligațiile pe care le are, dacă face împrumut. Categoric că cerem și noi giranți, să ne asigurăm banii, girantul trebuie să fie pensionar de stat și atunci ne asigurăm banii, dar nu am avut situații să nu ne putem recupera împrumuturile de la ei. Nu a fost cazul nici să trimitem acasă girantului sau titularului, că nu și-a plătit. Avem în ultima vreme salariați, chiar destui, care s-au înscris, care fac împrumuturi, termină împrumutul, vin și fac altul”, a declarat Elena Chițu, președinte CARP OMENIA Târgoviște.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investiții majore în infrastructura comunei Raciu pentru anul 2024
Pregătiri de Ziua Copilului
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
329 de persoane au fost selectate în vederea angajării
Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Un nou traseu de transport public în Târgoviște
Peste 92.000 de salariați în luna februarie 2024
Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița
Împrumuturi bancare destinate agricultorilor dâmbovițeni
473 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale