07.03.2024 00:16

Beneficiarii de ajutor social, mai corecți în rambursarea împrumutului decât cei cu pensii mari

Beneficiarii de ajutor social, mai corecți în rambursarea împrumutului decât cei cu pensii mari
Galerie foto

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Omenia Târgoviște, ,,colacul de salvare’’ al celor care nu au unde să se împrumute în condiții cât de cât decente, pentru că băncile se adresează în mod special firmelor și oamenilor de afaceri! În aceste condiții casele de ajutor reciproc ale pensionarilor au ajuns  instituțiile de credit cele mai apropiate de oamenii simpli, de cei care trăiesc din salarii, pensii și chiar din  ajutoare sociale.

Un aspect surprinzător, semnalat de președinta CARP Omenia Târgoviște, Elena Chițu, se referă la beneficiarii de ajutor social care vin să se împrumute și care sunt mult mai corecți, în rambursarea creditului, decât seniorii cu pensii mari.  

„Avem mulți salariați de la SRL-uri, de la firme, care au venit către noi, pentru că oamenii nu au unde să se ducă, nu au unde să se împrumute. Am primit în decembrie o adresă de la Federația Națională Omenia, unde sunt membră și eu în Comitetul Director, prin care ne făcea cunoscut că e bine să nu primim și să nu acordăm împrumuturi la cei care au ajutoarele acestea sociale, pentru că nu sunt oribile. Am răspuns Federației că nu putem să fim de acord, că nu putem să le dăm în cap și noi. De ce? Pentru că aceștia sunt mai corecți decât cei cu pensii mari. Noi nu avem cazuri de restanțieri care să nu-și plătească ratele. Tocmai aceștia, amărâți, cu ajutor social vin și plătesc. Nu avem cazuri care să fie cu restanță. Noi acordăm împrumuturi și la aceștia, pentru că la bancă nu-i primește. Unde să se ducă, la Provident care le cere rată săptămânală? Noi nu avem cazuri care să fie restanță și să nu-și plătească obligațiile pe care le are, dacă face împrumut. Categoric că cerem și noi giranți, să ne asigurăm banii, girantul trebuie să fie pensionar de stat și atunci ne asigurăm banii, dar nu am avut situații să nu ne putem recupera împrumuturile de la ei. Nu a fost cazul nici să trimitem acasă girantului sau titularului, că nu și-a plătit. Avem în ultima vreme salariați, chiar destui, care s-au înscris, care fac împrumuturi, termină împrumutul, vin și fac altul”, a declarat Elena Chițu, președinte CARP OMENIA Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu