Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.01.2023 00:13

Semnal sindical: „dilema” societăților din industria de profil


A A

Apărarea are bani de investiții, dar nu-i poate cheltui!

Apărarea are bani de investiții, dar nu-i poate cheltui!

*„Este vorba de o enormă sumă, de 600 milioane de lei, care s-a strâns pe investiții” *„Am semnalat că nu s-au cheltuit banii pe investiții datorită unui singur motiv, din cauza faptului că societățile, neavând comenzi îndestulătoare de 100%, nu și-au permis să plătească TVA –ul care se suportă din banii proprii”

 

Societățile din industria de apărare nu se pot plânge momentan de lipsa banilor de investiții! Ba dimpotrivă, acestora li s-au alocat sume foarte mari pentru realizarea investițiilor, în funcție de specificul fiecărei unități, numai că banii nu s-au putut cheltui din cauza unor probleme mai vechi cu care se confruntă  agenții economici din acest sector de activitate care țin în mod special de lipsa de contracte și comenzi. O altă problemă semnalată de liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, legată de necheltuirea banilor de investiții, este și plata TVA –ului care nu poate fi suportată din banii societăților, mai ales în condițiile în care acestea nu dispun de comenzi suficiente.     

„Este vorba de o enormă sumă, de 600 milioane de lei, care s-a strâns pe investiții, pentru perioada următoare, care este o sumă enormă. S-au adunat din necheltuirea unor bani în ultima perioadă. Am semnalat că nu s-au cheltuit banii pe investiții din cauza faptului că societățile, neavând comenzi îndestulătoare de 100%, nu și-au permis să plătească TVA-ul care se suportă din banii proprii. Neavând posibilitatea să plătească TVA-ul atunci mulți directori au evitat să facă investiții majore pentru a nu pica într-o situație de a nu plăti. Am spus ministrului Economiei că singura soluție este ca industria de apărare să fie scutită de plata TVA sau să fie un TVA cu taxare inversă care ar ajuta ca societățile care primesc cu stânga și dau cu dreapta să nu mai fie nevoie să treacă direct TVA-ul dintr-o parte în alta fără ca instituția să mai fie nevoită să mai dea din banii proprii. Benefic este faptul că banii s-au băgat pe majorare de capital ca să poată fi cheltuiți în următorii 3 ani. S-au trecut în majorarea de capital a societăților, iar asta îi ajută foarte mult pentru că sunt sume mari”, a semnalat liderul de sindicat morenar din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale